Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
lokale plantenbeurs Der Grune Daumen slaat aan

"Laat die IPM maar zitten"

Tholen - Voor de tweede maal organiseert Emsflower Der Grune Daumen. De enorme kwekerij, gelegen net over de grens bij Hengelo, stelt diens ruimte beschikbaar voor kwekers, techniek en andere toeleverende bedrijven, die er wat meters kunnen reserveren en er het assortiment, producten en diensten kunnen presenteren.


Beelden van vorig jaar. Foto credits: Jan Marijnis (en linksonder op de foto)

“De eerste editie was, met een grote opkomst van zowel standhouders als bezoekers, een succes”, weet Jan Marijnis. Met collega Jeroen Kooiman van de Persoonlijke Verkoop van FloraHolland zijn zij, natuurlijk samen met Emsflower zelf, initiatiefnemers van deze tuinplantenbeurs. “Er waren zelfs een aantal kwekers bij die zeiden: doen ze dit volgend jaar weer, dan laten we de IPM schieten.”

Dit kan verklaard worden uit het lokale karakter, de gerichte bezoekers en het feit dat er ook daadwerkelijk zaken gedaan worden. Met name kwekers uit de omgeving bleken met het initiatief ingenomen. “Veel regio’s zoals Boskoop en Zundert hebben al hun eigen beurs, maar deze regio nog niet. Terwijl deze streek toch een flinke potplanten- en vooral boomkwekerij sector kent. Daar brengen we met deze beurs verandering in.”


beursvloer

Het regionale component slaat aan, maar er is ruimte om een en ander wat breder te trekken. Zo heeft Jan, zelf aardig thuis in de Duitse boomkwekerij sector, een hele batterij kwekers uit Noord-Duitsland (regio Westerstede), aangeschreven & uitgenodigd. Hij heeft goede hoop dat een aantal van hen zich er komt laten zien.

Der Grune Daumen – het Duitse equivalent voor ‘Groene vingers’ – moet dus bijdragen aan het meer op de kaart zetten van de noordoost-regio Daarnaast is de beurs een gelegenheid bij uitstek eens te komen kijken bij een van ’s wereld grootste pot- en perkplantenkwekers ter wereld; een kwekerij waar men, naast vele duizenden meters glas, ook restaurant, een speeltuin, een tropische- en cactustuin en een vlindertuin vindt.


Klik hier voor een kort (foto)verslag van vorig jaar

De beurs vindt plaats op dinsdag 31 januari en woensdag 1 februari en is dagelijks geopend van 9 tot 16 uur. Aan de deelnemerslijst wordt hard gewerkt. Deze zal, naar men hoopt, in de tweede week van januari op de site van Emsflower worden gepubliceerd.

Klik hier voor meer informatie, of neem contact op net Jan Marijnis, mail of via +31 (0) 6 13538097.