Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Der Grune Daumen, Emsflower

Standhouders enthousiast over 'ad hoc' georganiseerde tuinbeurs

Tholen - Net over de grens met Duitsland, ongeveer ter hoogte van Enschede, ligt Emsbüren en Emsbüren is de thuisbasis van Emsflower, een van de grootste perk- en potplantenkwekerijen van Europa. Het bedrijf heeft deze dagen de deuren voor bezoek geopend i.v.m. Der Grune Daumen, een klein, gemoedelijk en min of meer ad hoc georganiseerde huisbeurs voor tuinplantenkwekers uit de regio.

Verschillende kwekers, met name uit het boomkwekerij segment, en daarnaast een handjevol techniek toeleveranciers en transportbedrijven, gaven acte de présence. Een lokaal treffen van siertelende partijen uit de regio is er niet, waardoor er op de aankondiging van Der Grune Daumen, slechts 6 weken voor aanvang ervan gepland, enthousiast op gereageerd werd. Na twee dagen beurs waren standhouders en organisatie goed te spreken over de opzet en het bezoek. "Doen we volgend jaar weer!", aldus bedrijfsleider Bennie Kuipers.


Roy Achterbosch van Achterbosch Machinebouw. Het bedrijf heeft bij Emsflower een groot intern transportsysteem gerealiseerd, waaronder een 60 tal 'Rhino's', volautomatische voertuigen die de plantenkarren door het gehele complex transporteren.


Niels Visser van van Boomkwekerij Hoekert, alwaar onder meer heesters, coniferen, heide en hebe gekweekt wordt.


Harrie Leenheer van W&L Groenservice. De kwekerij is aangesloten bij North Plants en heeft een samenwerking met Desch Plantpak (de Hot & Spicy plantenbakken).


Arie Kelders van TTA. Het bedrijf is doende een aantal grote combi-units te plaatsen bij Emsflower.


Vlnr: Markus Hemmje van de gelijknamige boomkwekerij uit Noord Duitsland, collega-kweker Sjaak uit Boskoop en Persoonlijk Verkoper van FloraHolland, Henk Thielen.


Alette van der Velden van LetPlant


Jurgen van Lesscher Internationaal Transport, de 'huistransporteur' van Emsflower. Er rijden nu vier soortgelijke opleggers rond; deze op de foto komt zo bij de bedrukker vandaan/is zogezegd nog nat!



Robin Wensthof van Boomkwekerij Notkamp, gespecialiseerd in 25 cm buxusbollen.


Lars Dehne van Dhene Topfpflanzen


Kwekerij Emsflower beschikt, naast de machtig grote productielocatie, over restaurant, een speeltuin, een showkas met daarin allerlei groenten- en sierplanten, een tropische cactus tuin, een vlindertuin en - tussen dat alles - verschillende vijvers, aquaria en vogelkooien. Het bedrijf is daarmee een lokale attractiepleister.



Het stond bezoekers aan de beurs vrij een kijkje achter op de werkvloer te nemen. Rechtsboven zijn de stekrobots te zien, rechts onder komen enkele beladen, volautomatische transportwagens van Achterbosch planten aanrijden.