Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
op Belgische Euroveiling

Kerstuitstallingen in de veilingzalen

Planten bedekt met glitters of sneeuw en aangeboden in potten en hulzen met een kerstthema. Op de Belgische Euroveiling worden momenteel veel van deze zogenaamde 'meerwaarde producten' aangeboden, die in feite als nieuw worden beschouwd. "Vergeleken met vorig jaar is niet alleen de hoeveelheid maar ook de diversiteit van dit aanbod gestegen."Euroveiling is sinds de tweede week van november begonnen de hoeveelheid kerstproducten te verhogen. "We zijn al een maand bezig en naarmate Kerst dichterbij komt, zien we de vraag naar en het aanbod van deze kerstproducten stijgen. En naast het toegenomen aanbod van de meerwaarde artikelen zijn er meer verschillen in vergelijking met vorig jaar."

De Helleborus (met/zonder blad) in potmaten 9-23, wordt dit jaar bijvoorbeeld in grotere aantallen aangeboden dan vorig jaar. "En gelukkig verkopen deze planten goed op dit moment," voegt hij eraan toe. Het aantal primula's is echter lager dan vorig jaar. "En ze ontvangen daarom hogere prijzen."En natuurlijk worden er veel meer klassieke kerstproducten aangeboden maar hier zijn er geen opmerkelijke veranderingen. "Bij Euroveiling kun je ze allebei vinden, de 'klassiekers' die het altijd goed doen zoals de Nordmann, Fraseri, Epicea Kerstbomen, Amaryllis, Poinsettia en Anthurium evenals een moderner aanbod producten die herkenbaar zijn aan de afwerking met een specifiek Kerstthema, zoals gespoten rozen, gedroogde producten, producten met was, speciale potten en verpakkingen, etc."

Komende weken
De vraag naar de kerstproducten zal in de komende weken stijgen waardoor de prijzen langzaam zullen stijgen. "Een belangrijke taak voor Euroveiling is dat, naarmate de vraag naar kerstproducten toeneemt, we gedurende deze periode onze kopers een breed assortiment producten blijven bieden."Euroveiling
Euroveiling is gevestigd in Brussel en is de laatst overgebleven coöperatieve veiling voor bloemen en planten in België. Euroveiling biedt bloemen en planten aan de groothandel, tuincentra en bloemisten gevestigd in België en het noorden van Frankrijk. Deze kopers zijn specifiek op zoek naar Belgische kwaliteitsproducten - wat ons uniek maakt. Voor hun totaalaanbod breiden ze hun productlijnen uit door import van producten uit de hele wereld.

De planten en bloemen worden fysiek verkocht via vijf veilingklokken en digitaal via een webshop en kopen op afstand. Verder kunnen kopers ook gebruik maken van de diensten van commissarissen of bemiddelingsdiensten om de producten die ze nodig hebben te bestellen.

Naast de veiling en haar faciliteiten kunnen kopers ook de verschillende winkels op locatie bezoeken voor hun bloemenbases, accessoires, decoratieartikelen, verpakkingen en ga zo maar door waardoor de Euroveiling een ‘one-stop-shop’ wordt.

Voor meer informatie
Euroveiling
Oorlogskruisenlaan 1
B – 1120 Brussel
Email: [email protected]
www.euroveiling.be

 
Publicatiedatum: