Deze week overhandigde Martin Uittenbroek van Plantenkwekerij Vreugdenhil 2 cheques aan de vooraf bepaalde goede doelen, die door het bedrijf gekoppeld werden aan Histoury.Aan alle genodigden van het feest, o.a. ter ere van het 45 jarig bestaan, werd gevraagd te doneren voor Stichting MS Research en de Nierstichting. Beide instanties ontvingen een waardecheque van maar liefst 12.500 euro.

"Tijdens de periode van deze 45 jaar hebben wij van heel dichtbij gezien welke impact de ziekte MS en nierproblemen kunnen geven en weten we als geen ander hoe belangrijk donaties zijn.” Beide stichtingen waren blij maar ook verrast door de bedragen van elk 12.500 euro. Plantenkwekerij Vreugdenhil (en Klugt De Lier/Bleiswijk) bedanken alle gulle gevers voor hun bijdragen. "Geweldig om zo’n bedrag te kunnen overhandigen en wij hopen met deze giften een bijdrage te kunnen leveren aan een beter leven voor huidige en toekomstige MS- en nierpatiënten.”

Het hoofddoel van Stichting MS Research is het financieren van wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte multiple sclerose (MS). Zij werkt hiervoor nauw samen met de drie landelijke academische MS centra (MS Centrum Amsterda VUmc, ErasMC Rotterdam en MS Centrum Noord Nederland in Groningen). MS is een aandoening van het centrale zenuwstelsel en ruggenmerg. In Nederland hebben circa 17.000 mensen MS. In Europa circa 700.000 en wereldwijd betreft het ongeveer 2,5 miljoen mensen. Genezing is helaas nog niet mogelijk en het aantal mensen met MS neemt wereldwijd toe.

De Nierstichting inspireert en stimuleert mensen om alles op alles te zetten voor een toekomst met zo min mogelijk nierziekten en een betere toekomst voor nierpatiënten. De Nierstichting werkt aan wetenschappelijk onderzoek, de draagbare kunstnier, wachtlijstverkorting, informatieverstrekking, steun aan patiënten, campagnes en werving donateurs en vrijwilligers. In Nederland hebben zo’n 1,7 miljoen mensen chronische nierschade.

Voor meer informatie:
Plantenkwekerij Vreugdenhil
Noord-Lierweg 35a
2678 NA de Lier
Tel.: 0174 513 241
Fax: 0174 512 731