Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Van ploffer tot Priva

"Het prille begin van Priva gaat terug naar het jaar 1954, waarin mijn oom Cor Valk (1915 – 1974) ziek werd," vertelt Jan Prins (1934). "Ik zat in militaire dienst en had al eerder op de boekhouding bij mijn oom in het schildersbedrijf gewerkt, maar omdat ik voor een groot bedrijf wilde werken, was ik op het hoofdkantoor van de KLM in Scheveningen gaan werken."

De geboren Lierenaar was gelegerd in het Schefferkamp en hoorde dat zijn oom na een hersenbloeding ernstig ziek was. Zijn tante vroeg om hulp. Jan besloot iedere avond na zijn dienstplichten te gaan helpen en deed de boekhouding van het bedrijf, dat gedeeltelijk uit een schildersbedrijf en gedeeltelijk uit een tuinbouwbedrijf bestond. Die hulp zette hij na zijn diensttijd in 1955 voort, want zijn oom ging een lange weg van herstel in.

De tuin werd gerund door Gerrit Koornneef. "In februari 1956 vroor het erg hard. Gerrit was bang dat zijn sla zou bevriezen en vroeg of ik iets kon bedenken."

Lees de hele geschiedenis op Geworteld in Westland.
Publicatiedatum: