Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bloemist verrast door bezoek van Euphorbiakweker

Op donderdag 24 november ‘overviel’ teler Rob Luiten uit Bleiswijk met een enorme bos euphorbia’s bloemist Els van den Burg van bloemenwinkel ‘De Bloemist’ in het stadshart van Zoetermeer. Els vertelt dat ze de bloem regelmatig gebruiken om klanten te verrassen met weer eens een andere bloem. Els: “Met zijn aparte vorm en zijn brede kleurenpalet geeft de Euphorbia fulgens elk boeket een eigen gezicht.”


bron: promotiecommissie seizoensbloemen

Deze typische najaarsbloem komt oorspronkelijk uit Mexico en staat dan ook liever niet in een koelcel. Hij is verkrijgbaar in trosvorm en als lange tak(veer). De hoofdkleuren zijn wit, rood, oranje, geel en diverse tussenkleuren. Teler Rob geeft nog een handig tip: “Afsnijden van de steel kan prima als hij maar weer gauw op water wordt gezet, ‘dichtkoken’ is dan niet meer nodig.” Het vaasleven bedraagt makkelijk 10 tot 12 dagen. “Bovendien leeft de bloem in de vaas”, vertelt Rob, “af en toe laat valt bloemetje, maar opent ook weer nieuwe.”

Deze activiteit is onderdeel van de promotiecampagne Seizoensbloemen. De campagne is het initiatief 2.200 seizoensbloemenkwekers, bolbloemenassortiment, zomerbloemen en snij-, bes- en trekheesters i.s.m. Royal FloraHolland. Zij zorgen samen voor promotie, zodat de bloemist elk seizoen én 365 dagen per jaar geïnspireerd wordt door het ongelofelijk mooie assortiment seizoensbloemen.

Publicatiedatum: