Gassenleverancier Air Liquide, dat vloeibare CO2 levert aan de glastuinbouw, heeft zich aangesloten bij Demokwekerij Westland.

Demokwekerij Westland is als onderdeel van Proeftuin Zwaagdijk een innovatiecentrum voor de glastuinbouw. Met de deelname aan Demokwekerij Westland wil Air Liquide zijn professionele aanwezigheid voor het leveren van vloeibaar CO2 in de nationale en internationale glastuinbouw verder versterken.Vloeibare CO2
Vloeibare CO2 is een bijproduct dat vrijkomt bij waterstofproductie door Air Liquide in Rozenburg, dat gassen levert aan de industrie en gezondheidszorg. Het bedrijf levert de afgevangen CO2 in gezuiverde en vloeibare vorm aan de Nederlandse glastuinbouw, waar deze de groei en kwaliteit van gewassen bevordert.

Innovatieve en duurzame glastuinbouw
“Door gebruik te maken van dit innovatieplatform kan Air Liquide samen met andere nationale en internationale (toe)leveranciers in de glastuinbouw de volgende noodzakelijke stappen zetten in deze innovatieve en snel veranderde marktomgeving”, zegt Arlo Saes, business developer food & agro, in een persbericht.

“Wij zijn ervan overtuigd dat kennisoverdracht en samenwerking door partijen hierbij cruciaal is.”

bron: Duurzaam Bedrijfsleven