Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Siertelers krijgen masterclass moderne veredelingstechnieken

Van 14 tot 18 november hebben 20 deelnemers de eerste editie van de masterclass ‘Gebruik van moderne veredelingstechnieken in de sierteelt, een wereld te winnen’ gevolgd. De masterclass onder leiding van Frans Krens en Paul Arens van Wageningen University & Research, Plant Breeding was snel volgeboekt. De ontwikkeling van deze masterclass is financieel ondersteund vanuit de Topsector T&U.Programma
Professionals actief in de veredeling van snijbloemen, potplanten, struikgewassen en bomen werden ondergedompeld in de wereld van biotechnologie en merkers. De link met de dagelijkse praktijk en de gevolgen voor de bedrijfsinrichting werden onderling bediscussieerd. Een blik in de veredelings- en R&D-keuken van de gastsprekers uit de aardappelsector en de bezochte bedrijven tijdens de excursies leverden nieuwe inzichten op. Door middel van groepswerk werden deelnemers uitgedaagd in hun zoektocht naar de vertaling van wetenschappelijke kennis en beschikbare technieken naar hun eigen praktijksituatie. Gelukkig was er ook voldoende tijd voor ontspanning tijdens het diner en de afsluitende netwerkborrel.Ervaringen
Joost Kos (Head R&D Flowers bij Syngenta) vond het fantastisch om samen met enthousiaste wetenschappers en vakgenoten de technische mogelijkheden te bespreken om de internationale bloemenindustrie verder te versterken. Voor Ruud Brinkkemper (General Manager bij PanAmerican Seed) was de masterclass zeer nuttig om meer kennis van de moderne veredelingstechnieken te verkrijgen. Henrik Rietberg (veredelaar bij Eden’s Creations) vond het ook een leerzame week.

Voor cursusleiders Frans Krens en Paul Arens, was het een zeer geslaagde 4-daagse masterclass: “De deelnemers hebben zich geweldig ingezet en ze waren reuze enthousiast. Hierdoor hebben we veel kunnen doen”. Frans Krens vond het een leuke groep om mee te werken. Door de diversiteit in de groep ontstonden er leerzame interacties.

Bron: WUR
Publicatiedatum: