Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Topbloemen.nl start met avondbezorging met Local Express

Verjaardag schoonmoeder (bijna) vergeten? Bloemetje dezelfde dag nog bezorgd

Sinds 25 mei draait Topbloemen.nl een pilot met het bezorgen van boeketten in de avond. Dit doet de online marktleider samen met Local Express, een initiatief van PostNL. Door deze samenwerking kan Topbloemen.nl de behoefte van haar klanten aan extra en ruimere bezorgmogelijkheden vervullen. De eerste resultaten zijn positief. Consumenten willen steeds meer keuze als het gaat om het moment en plaats van bezorging van hun online aankopen. Dat geldt met name voor de aankoop van verse producten zoals bloemen. De koppeling met de reguliere openingstijden van bloemisten en het kwetsbare product, weerhield Topbloemen.nl ervan om ook in de avond te bezorgen. Een pilot met Local Express brengt daar nu verandering in.

Voor 16:30 besteld, dezelfde avond nog bezorgd
Resultaten Om te kunnen voldoen aan de vraag naar extra bezorgmogelijkheden is Topbloemen.nl nu gestart met het testen van avondbezorging in Amsterdam. In Local Express is een partner gevonden die de gewenste bezorgkwaliteit kan bieden. Local Express biedt zeer snelle lokale bezorging, waar en wanneer de consument dat wil. Zo kan Topbloemen.nl orders later aannemen en dezelfde avond laten bezorgen. Hierdoor kan de consument tot 16:30u bestellen en nog dezelfde avond tot 21:00u iemand met een mooi boeket verrassen.
De afgelopen periode is in Amsterdam getest. Tussen 10% en 15% van de klanten kiest nu voor avondbezorging.

Mathijs Jansen, marketing manager Topbloemen.nl: “De flexibiliteit, die we nu hebben om de bezorging in te zetten, zonder ons model van werken met lokale topbloemisten aan te passen, heeft ons aangezet tot nadenken over andere vormen van het bezorgen met Local Express. Het is dan ook zeker niet uit te sluiten dat we extra gebieden gaan aansluiten en andere bezorgproposities gaan bieden.”

Ontwikkeling

Het koppelen van het ordersysteem van Topbloemen.nl aan het logistieke systeem van Local Express is relatief snel geregeld door de integratie van de beschikbare Local Express API. Momenteel wordt de API verder ontwikkeld, zodat meldingen over de bezorgstatus realtime kunnen worden teruggekoppeld aan de consument. Dit doet Topbloemen.nl momenteel al met de reguliere bezorgingen.

Rein Simonis, commercieel manager Local Express: “Lokale bezorging is volop in ontwikkeling. Topbloemen.nl heeft goed geluisterd naar haar klanten en heeft samen met ons gezocht naar een snelle en makkelijke oplossing. Door onze goede samenwerking kunnen we de klanten van Topbloemen.nl nu nog beter van dienst zijn.”

Voor meer informatie:
Topbloemen.nl

Publicatiedatum: