Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
nieuwkomer op de veiling: Flower by the Hour

Product binnen 2 uur van kweker bij koper

Distributie is key. Hoe korter de verkoopketen hoe beter. Hoewel kwekers en exporteurs elkaar online steeds beter weten te vinden, is het product niet noodzakelijkerwijs sneller bij de koper. Hierin is echter een grote stap te maken door een deel van de voorraad reeds vóór het verkoopmoment op de veiling te hebben, zodat het direct daarna bij de koper in de box geleverd kan worden. Een nieuwe speler op veiling, Flower by the Hour, maakt dat mogelijk.


In het midden Arno Zondag, links en rechts 2 boxmedewerkers Marcel en Wesley

Aan het woord is Arno Zondag, Business Consultant en medeoprichter van het bedrijf. Een jaar geleden schreef hij voor Rob van Groenigen en Alex van Kessel, directeuren van groothandelsbedrijf Molenaar & Van Groenigen, een strategisch plan. Uitgangspunt daarbij was: stel de kweker en exporteur centraal en niet primair de tussenhandel/eigen broodwinning. Na het oor veelvuldig te luisteren hebben gelegd bij die kweker en exporteur, bleek iedereen dezelfde overtuiging te delen: online verkoop heeft de toekomst, maar distributie moet beter.

“En dat doen we als volgt”, vertelt Arno. “We hebben koelcellen op Aalsmeer en bieden een kweker flexibele vierkante meters, zowel gekoeld als ongekoeld. Wij moedigen hem aan het aanbod vooral voor de klok te brengen – dat is voor de meesten immers nog altijd de grootste verkoopplaats – maar daarnaast ook een deel bij ons weg te zetten. Uit zijn voorraad verkoopt hij vervolgens via welk online verkoopplatform dan ook. Hier gaan wij op geen enkele manier tussen zitten. Maar heeft een verkoop eenmaal plaatsgevonden, dan garanderen wij de delivery (vanaf 1 fust !) binnen twee uur in de box van de koper. En dat is nieuw en maakt de verkoopketen echt korter en efficiënter.”

Benadrukt moet worden dat dit niet hetzelfde is als klokvoorverkoop. "De veiling zegt: maximaal 30% via voorverkoop. Dat geldt bij ons niet en wel om voornoemde reden: wij bemoeien ons niet met de relatie kweker-exporteur. Maar belangrijker: via klokvoorverkoop moet de koper nog maar zien wanneer hij het bezorgd krijgt. Bij ons is dat binnen twee uur (in de praktijk meestal binnen het uur, maar goed, bij wijze van veiligheidsmarge garanderen we binnen twee uur)."

Onder de streep betekent een snelle delivery een grotere slagkracht voor zowel kweker als exporteur. Door binnen twee uur te leveren, zijn voordelen te behalen op het gebied van voorraadbeheer en logistiek – en tenslotte ook financieel. "Na de afgelopen 4 weken een pilot te hebben gedraaid met een kweker – Pure Gerbera’s – mag het balletje nu echt gaan rollen: kwekers die dit concurrentievoordeel ook willen benutten, zijn dus van harte welkom!"

Voor meer informatie:
Flower by the Hour
Arno Zondag
M: 06-55 98 07 42
E: [email protected]
www.flowerbythehour.nl

Facebook: www.facebook.com/flowerbythehour
Twitter: @FlowerbytheHour