Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Directeur Piet Oomen neemt afscheid bij ISO Group

Op vrijdag 21 oktober opende de ISO Group de deuren in Gameren ter gelegenheid van het afscheid van Piet Oomen als directeur van ISO Group. Oomen is directeur geweest van de ISO Group sinds de oprichting van ISO Group in 2002.Tijdens het afscheid werd met klanten stilgestaan bij de ontwikkelingen die de ISO Group sinds de oprichting op haar naam heeft staan. Denk daarbij aan de RoboPlant, de machine die het planten van chrysantenstekken heeft geautomatiseerd, de Alfa, de automatische ‘Deense’ karrenbouw machine, de entmachine en de steksteekmachines. Machines die de tuinbouw stuk voor stuk op het gebied automatisering hebben veranderd en beïnvloed.

Piet Oomen wordt opgevolgd door Wim van der Meijden die tevens eigenaar is geworden van de ISO Group. Wim van der Meijden heeft veel ervaring in de machinebouw in de voedselindustrie en ziet in de tuinbouwsector kansen om deze kennis toe te passen en de innovaties en producten van de ISO Group verder te verbeteren en uit te breiden.De ISO Group (dit jaar winnaar van de GreenTech Innovation Award met de ISO PlantSampler) heeft de afgelopen 15 jaar binnen de sierteeltsector aan de wieg gestaan van verschillende innovaties in de tuinbouwsector zoals de RoboPlant, een machine die automatisch chrysantenstekken poot in de volle grond.

De steksteekmachines die automatisch stekken steken zowel voor de chrysanten teelt als voor perkgoed en andere potplanten, maar ook de ent-machines die het mogelijk maken om jonge tomaten-, aubergine- en paprika-planten automatisch te enten.Naast de gelegenheid om Piet (en Wim) de hand te schudden stonden er ook verschillende robotlijnen opgesteld. Zo was de Cutting and Planting 1800 (de rozen knip- en steekmachine voor de potroos) aan het werk te zien, de Cutting Planter 4000 (een steksteeklijn met meerdere chrysantensteksteekmachines), de Cutting Planter 2500 (een lijn met 5 machines) en de 3D sorteermachine. Alle opstellingen zijn voorbeelden van machines die gebruik maken van de jongste (3D) Vision en robot-technologie. Die niet alleen zorgen voor meer efficiency en arbeidsbesparing maar ook voor een betere plantbehandeling en uniformere plantkwaliteit.

Voor meer informatie:
ISO Group
Contactpersoon: Raymond van den Berg
Middelkampseweg 9
5311 PC Gameren
M: +31(0) 6 10 99 06 47
E: [email protected]
www.iso-group.nl
 
Publicatiedatum: