Samen met Hoekhuis Bloemgroep uit Naaldwijk ontwikkelt AlfaPro een bijzondere toepassing van AlfaPro Online. Dit systeem is van origine vooral ingericht voor de verkoop van bloemen, maar Hoekhuis gebruikt het nu ook voor zijn bedrijfsonderdeel ‘de Bloementaxi’ dat ‘bloementransport op maat’ verzorgt. Van kwekerij naar veiling, maar ook binnen FloraHolland Naaldwijk. Of, zoals Hoekhuis zelf de vergelijking trekt: ‘Wie ergens naartoe wil, kan de bus nemen. Maar wie snelheid en zekerheid wenst, belt een taxi.’ Hoekhuis biedt die logistieke kleinschalige en flexibele dienst voor bloementransport.

Klanten en kwekers kunnen sinds kort inloggen op een speciale Bloementaxi Webshop. Daar reserveren zij het transport dat zij wensen. Na verzending verstuurt AlfaPro een bestelbevestiging. De transportaanvraag wordt vervolgens digitaal verwerkt en ingepland, via een directe koppeling naar RitPlan, het beproefde systeem voor transportplanning. Met behulp van Alfa Dashboards houdt Hoekhuis zicht op alle lopende transporten. AlfaPro zorgt uiteindelijk voor facturatie van de ritten.
 
Leverancier trots, klant blij
Spreekt voor zich dat de medewerkers van Alfa Pro IT trots zijn op deze bijzondere toepassing van hun programmatuur. En bij Hoekhuis zijn ze er heel blij mee. "Er is goed met ons meegedacht om een oplossing te bedenken", zegt eigenaar William Heijl. Dat is plezierig, vooral omdat het in de praktijk heel goed blijkt te functioneren.

Voor meer informatie:
Hoekhuis Bloemgroep BV
Gerrit Rietveldlaan 67
Oegstgeest
T: +31 (0)174 641 388
E: william@hoekhuis.com
www.hoekhuis.com


Voor meer informatie:
Alfa Pro IT
Laan van Verhof 10
2231 BZ Rijnsburg
T (071) 402 11 91
F (071) 403 14 15
E info@alfapro.com
www.alfapro.com