Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

European Nurserystock Association (ENA) bestaat 25 jaar

De Europese overkoepelende organisatie van boomkwekerijorganisaties, European Nurserystock Association (ENA), bestaat vandaag precies een kwart eeuw. Om dit te vieren, zal de ENA 25 bomen planten.

De ENA, opgericht in 1991, is een in België geregistreerde en erkende organisatie, waar inmiddels boomkwekerij organisaties uit negentien landen bij zijn aangesloten: België, Bulgarije, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Servië, Spanje, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Op of rond woensdag 19 oktober zullen de deelnemende organisaties namens de ENA in elk van de landen in totaal 25 bomen planten. Namens Nederland zijn de branche organisaties Anthos en LTO, samenwerkend binnen de Raad voor de Boomkwekerij, vertegenwoordigd binnen de ENA. Beide organisaties hebben in dit kader wethouder Boudewijn Revis van de Gemeente Den Haag bereid gevonden op donderdag 27 oktober om 16.00 uur samen met Henk Raaijmakers, voorzitter van de Raad voor de Boomkwekerij, een Koningslinde (Tilia europaea ‘Pallida’) te planten in de Paleistuin te Den Haag. Met het planten van deze boom geven beide organisaties blijk van het feit dat zij staan voor het belang van groen in de samenleving. Anderzijds erkennen zij het belang van samenwerking en kennisdeling op Europees niveau via de ENA.

ENA
De ENA vertegenwoordigt meer dan 17.000 kwekerijen, die gezamenlijk boomkwekersproducten kweken op meer dan 100.000 hectare. Gezamenlijk bieden zij werkgelegenheid aan meer dan 100.000 werknemers. ENA-leden zijn daarmee goed voor ongeveer 80 procent van de totale omzet van boomkwekersproducten.
Publicatiedatum: