Hortilux meldt dat het predicaat Goed industrieel Ontwerp op 11 oktober is toegekend aan het nieuw ontwikkelde Hortiled Inter armatuur.

De Hortiled Inter is speciaal ontworpen voor tussenbelichting van hoge draad-teelten, zoals tomaten. Dit armatuur wordt geplaatst tussen het gewas als aanvulling op topbelichting. De Hortiled Inter levert met 2,63 µmol/Joule ruim 10% meer licht dan vergelijkbare producten in de markt.De slimme reflector in de Hortiled Inter zorgt, ook tussen het gewas, voor een betere lichtverdeling. Met dit armatuur worden de bladeren aan de bovenkant belicht, daar waar het plant het licht het beste benut.

Nieuwe generatie LED-armaturen
De Hortiled Inter maakt onderdeel uit van een nieuwe generatie armaturen waaronder ook de Hortiled Top en Hortiled Multi. De Hortiled Top levert 2,7 μmol/Joule. Dit is een efficiency toename van 42% ten opzichte van de HPS 1000W. De Hortiled Multi is speciaal ontwikkeld voor meerlaagse teelten. Een efficiency van 2,5 μmol/Joule is haalbaar. Hiermee is de Hortiled Multi 60% energiezuiniger dan
TL verlichting.Erkenning Goed Industrieel Ontwerp
De Erkenning Goed Industrieel Ontwerp (GIO) is een initiatief van de onafhankelijke stichting Designlink. De Erkenning Goed Industrieel Ontwerp wordt ondersteund door een keur aan representatieve beroeps- en brancheorganisatie, kennis- en onderwijsinstellingen en intermediairs. Alle producten met een GIO erkenning zijn tijdens de Dutch Design Week (22 t/m 30 oktober) te zien op de GIO tentoonstelling in het Klok gebouw in Eindhoven.

Voor algemene informatie:
Hortilux Schréder B.V.
Vlotlaan 412
2681 TV Monster
T: +31(0)174 286628
www.hortilux.com