Eurofins Agro is een Glastuinbouw Adviescentrum gestart in het Westland. Glastuinbouwers kunnen er voor vragen, analyses en advies terecht over bemesting en plantgezondheid in het centrum dat gevestigd is in de Demokwekerij.Eurofins Agro, dat als laboratorium gevestigd is in Wageningen, levert als laboratorium tal van analyses voor de glastuinbouwsector. Het bedrijf streeft naar korte lijnen met zowel klanten als adviseurs. Om die reden vindt Eurofins Agro het belangrijk om deskundigen beschikbaar te hebben in hét glastuinbouwgebied van Nederland. “We hebben twee bemestingsdeskundigen en twee PlantDoctors in dienst die met hun deskundigheid en expertise onze klanten in deze regio met raad en daad kunnen bijstaan”, vertelt Jan Hardeman. Hij is productmanager glastuinbouw bij Eurofins Agro.

Plantmateriaal
Klanten kunnen langskomen met bijvoorbeeld plantmateriaal, maar als het nodig is, is het ook mogelijk dat de adviseurs klanten bezoeken voor advies. Jan Hardeman: “Als er problemen zijn in een teelt is het belangrijk om het probleem zo snel mogelijk boven water te krijgen om ernstiger schade te voorkomen. Daarvoor zijn klanten bij ons aan het juiste adres.” Daarnaast kunnen klanten in het Adviescentrum terecht om hun monsters af te leveren voor verdere analyse in het laboratorium.

Jarenlange ervaring
De aanwezigheid van Eurofins Agro in het Westland past in een jarenlange traditie. Per april zijn de laboratoria Relab den Haan en Eurofins Agro samengegaan. Relab den Haan was gevestigd in Den Hoorn, ook in het Westland. Eerder had voormalig BLGG, een van de voorgangers van Eurofins Agro, een vestiging in Naaldwijk. Jan Hardeman: “Eurofins Agro heeft een onafgebroken ervaring in analyse en advies voor glastuinbouwers. Dat gaat tot bijna honderd jaar terug. En de ontwikkelingen staan ook nu niet stil. We hebben een speciale afdeling Research and Development (R&D) die zich continu bezig houdt met nieuwe ontwikkelingen en onderzoeksmogelijkheden. Al deze ontwikkelingen beginnen bij de klant. Wat speelt er? Waar is behoefte aan? Alleen al om die reden is het van belang dat we om de hoek zitten bij veel glastuinbouwklanten.”

Voor meer informatie:
Glastuinbouw Adviescentrum
Zwethlaan 54
2675 LB Honselersdijk
T 088 - 876 1014
F 088 - 876 1011
horti@eurofins-agro.com