Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
FloraXchange

Op zoek naar digitale standaarden met open sierteelt platform

FloraXchange gaat zich de komende jaren richten op de realisatie van een open sierteelt platform. In de praktijk betekent dit dat bepaalde delen van FloraXchange opengezet worden voor andere softwareleveranciers door middel van een zogenaamde API. “Alhoewel we als platform proberen alle gangbare standaarden te ondersteunen, missen we nog voor veel communicatiekanalen een (sector) standaard. Middels het open platform willen we zorgen dat andere softwareleveranciers aan kunnen haken op de nieuwe ontwikkelingen die we doorvoeren waardoor we met zijn allen sneller kunnen innoveren in de sector”, zegt Jefry van den Hoeven, verantwoordelijk voor de productontwikkeling van FloraXchange.

Eigen functionaliteiten in FloraXchange
Tevens is het in de toekomst voor de diverse ketenspelers mogelijk om onder bepaalde voorwaarden zelf functionaliteiten toe te voegen aan het platform. Van den Hoeven vergelijkt dit met Apps op smartphones. “Als een exporteur een specifiek idee heeft dat de samenwerking tussen hem en de leverancier kan verbeteren, kan hij een eigen stukje software toevoegen aan het platform. Deze extra functionaliteit hoort dan bijvoorbeeld bij een transactie of een aanbodregel en is uitsluitend bedoeld voor deze exporteur.” Voor de kweker heeft dit als voordeel dat hij niet op verschillende portals moet inloggen om zulke specifieke zaken te regelen met zijn klant.

Door samenwerking efficiënter werken
“Alles wat we doen moet bijdragen aan efficiëntere communicatie en een betere samenwerking tussen de spelers in de sierteeltketen”, laat Jefry weten. “We zullen beter moeten leren samenwerken met andere partijen zoals de verschillende softwareleveranciers, maar ook instanties als Floricode en FloraHolland. Op sommige vlakken is er misschien wat overlap in dienstverlening, maar daar mag het primaire proces in de sector niet onder leiden. Dit is nu nog te vaak het geval.”

Data verrijken
Een ander speerpunt van FloraXchange is het verrijken van de databank. “Als we iets geleerd hebben in de laatste jaren is dat de kwaliteit van de data enorm belangrijk is. We blijven ons daarom inzetten om deze betrouwbaarheid te verhogen. Ook zullen we door een aantal samenwerkingen het aanbod verder gaan verrijken met metadata om de kopers alle gegevens te kunnen aanbieden die ze nodig hebben”, aldus Van den Hoeven.


Voor meer informatie:
FloraXchange
Jan van der Lans
Grote Waard 80
2675 RZ Honselersdijk
T: 0174-725490
E: [email protected]
www.floraxchange.nl
Publicatiedatum: