Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Samenwerkingsplannen Artemis Lilies en Kwekerij Curaçao

“We willen een ‘leliesupermarkt’ maken”

De leliebedrijven Artemis Lilies B.V. in Almere en Kwekerij Curaçao B.V. in ’s-Gravenzande hebben de intentie vergaand te gaan samenwerken. Doel is ieder marktsegment van elke leliesoort te kunnen voorzien. Dat laten de bedrijven weten in een verklaring.

“We willen een ‘leliesupermarkt’ creëren, een bedrijf dat aan alle marktsegmenten elke soort lelies kan leveren. Of het nu topsegment, cash & carry, groothandel, exporteur of het supermarkt segment is. En of de verschijningsvorm nu een Aziaat, Oriëntal, LA, OT of Longiflorum is, of wie weet wat er nog op de markt zal komen. Ons doel is de volledige breedte te kunnen leveren”, zeggen Otto de Ruiter en Hans Kleijwegt, respectievelijk directeur van Kwekerij Curaçao en directeur van Artemis Lilies.

Samenwerken
Dit jaar nog gaan de twee leliebedrijven een intensieve samenwerking aan op het gebied van inkoop, logistiek, teelt en verkoop van leliebloemen. De intentie van beide partijen is op termijn tot een fusie te komen van Artemis Lilies en Kwekerij Curaçao.

Artemis Lilies
Artemis Lilies is een nieuwe Leliekwekerij in Almere, die in januari 2015 is geopend. Jaarrond worden hier Oriëntal- en OT-lelies uit eigen assortiment geteeld. Samen met de vestiging in Noorden is het totale teeltoppervlak 8 hectare.
Artemis Lilies B.V. is een 100% dochter van Artemis Nurseries, een groep bedrijven werkzaam in de leliebollen en -bloemen. Artemis Nurseries exporteert wereldwijd bollen en knollen van lelie, fresia en zantedeschia. Ook teelt het leliebollen op 300 hectare in Chili. Zo is het mogelijk haar klanten jaarrond leliebollen te leveren. Samen met drie andere bollenkwekers selecteert en vermarkt Artemis Nurseries exclusieve rassen van haar deelneming in The Originals.

Kwekerij Curaçao
Kwekerij Curaçao B.V. kweekt lelies voor de Europese retail. Het totale teeltoppervlak is 9 hectare. Samen met zusterondernemingen in Nederland en Spanje voorziet Kwekerij Curaçao in de totale vraag van klanten. De lelies worden verhandeld via zusteronderneming Connecting Lilies. Dit bedrijf werkt zeer nauw samen met de klanten om de teelt bij de kwekerijen exact af te stemmen op de vraag van de klanten gedurende pieken en dalen in het afzetseizoen.


Publicatiedatum: