Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bestuurders Greenport Aalsmeer op bezoek bij Arcadia Chrysanten

Jeroen Nobel, Ad Verburg en Marcel Brans, bestuurders van de Greenport Aalsmeer, waren afgelopen week op bezoek bij Arcadia Chrysanten. De bestuurders van Greenport Aalsmeer werden rondgeleid door Bart van Ruijven en Rene Eikelenboom van het bedrijf.Jeroen Nobel, voorzitter Greenport Aalsmeer: ”De sierteeltsector is een belangrijke economische motor in onze regio. Productie van bloemen is de laatste jaren afgenomen, maar gelukkig hebben we nog steeds een aantal toonaangevende productiebedrijven, zoals Arcadia Chrysanten. Het is een fantastisch bedrijf, dat continu bezig is met het verbeteren en vernieuwen van hun producten en hun bedrijfsvoering. De Greenport Aalsmeer kan bedrijven, zoals Arcadia Chrysanten, helpen te innoveren en veranderen.”

Ad Verburg, bestuurder Kennis en Innovatie van de Greenport Aalsmeer, is onder de indruk: "Chrysanten telen is topsport. Het is een hele intensieve teelt. Arcadia Chrysanten zoekt voortdurend naar innovatieve vormen en kleuren en nieuwe soorten. Daarvoor werken zij samen met veredelingsbedrijven in de regio. Ook is het bedrijf actief met duurzame gewasbescherming en energiebesparing.”

Marcel Brans, bestuurder Kennis & Innovatie: “Ondernemers zijn altijd druk met hun bedrijf: marketing en verkoop, verduurzaming van de productie, assortimentsverbreding, innovatie, voldoende personeel, efficiënte bedrijfsvoering en nog vele andere zaken. Vooral op het gebied van kennis & innovatie en onderwijs kan Greenport Aalsmeer bedrijven helpen.”

Rene Eikelenboom van Arcadia: “Innovatie en samenwerking met andere bedrijven is van groot belang voor ons bedrijf op korte en lange termijn. Innovatie kan op verschillende terreinen. Zo is gewasbescherming belangrijk voor de kwaliteit van onze bloemen. Over een paar jaar moet deze helemaal biologisch zijn. Onze bestrijding is al voor een groot deel biologisch, maar we hebben innovatieve technieken nodig om op 100% biologische bestrijding over te gaan. Op dit vlak zoeken we graag de samenwerking met de Greenport Aalsmeer.”

Jan-Willem Donkers, projectleider Innovatie Greenport Aalsmeer: “De Greenport Aalsmeer helpt sierteeltondernemers uit de regio door de verbinding te leggen tussen kennisinstituten en ondernemers. Wij creëren gezamenlijk projecten, waar wij in samenwerking financiering voor zoeken.”

Voor meer informatie:
www.greenportaalsmeer.nl
Publicatiedatum: