Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

FloraXchange Services viert 13.500 bestellingen in het eerste jaar

Precies één jaar geleden is FloraXchange gestart met FloraXchange Services. Dit initiatief heeft als doelstelling om de handel tussen diverse regio’s te bevorderen door het proces heel efficiënt in te richten. In een jaar tijd is FloraXchange Services uitgerold in de regio’s Boskoop en Venlo en zijn er door de deelnemende kopers tot zo ver al 13.500 bestellingen gedaan bij meer dan 40 kwekers. In de toekomst zal het initiatief verder worden uitgerold naar andere regio’s.Uitstekend kleine orders afhandelen
Op 1 september 2015 is FloraXchange Services in de regio Boskoop gestart 5 kopers (E. den Dekker, Javado, Kobitex, Dames Plants en Noviflora) en 50 kwekers. Met de regio Venlo erbij staat de teller een jaar later op 71 kwekers die actief deelnemen aan het initiatief. De meerderheid van de deelnemers was van mening dat de logistiek veel efficiënter kon worden aangepakt, met name wanneer het gaat over kleine orders. “Kleine bestellingen werden voorheen vaak geannuleerd door de hoge kosten en het zelf regelen van vervoer. Via FloraXchange Services kun je uitstekend kleine orders verkopen, wordt het transport geregeld en gaat de facturatie middels het systeem. Dit leidt tot minder administratie”, vertelt kweker Janwillem Bakhuyzen.

Eén gezamenlijk en waardevol systeem
Hendrico de Brabander van Noviflora is van mening dat meer kwekers zich met hun aanbod moeten aansluiten op FloraXchange Services. “Hoe meer kwekers met FloraXchange Services werken, des te waardevoller het systeem wordt. Het bespaart ook werk voor kwekers als ze hun aanbod op een beperkt aantal aanbodplatformen kunnen aanbieden. Eén gezamenlijk en realtime systeem werkt een stuk efficiënter. Hoe breder en adequater het digitale aanbod wordt, hoe meer wij met onze marktkennis gericht kunnen verkopen aan onze klanten”, aldus Hendrico.Groeiende transactieaantallen
Het eerste jaar wordt, ondanks een rustige aanloop, gezien als een goed seizoen. “We zien de transactieaantallen groeien, dus we moeten zorgen dat we nu gaan doorpakken”, zegt Jan van der Lans, accountmanager van FloraXchange. De komende tijd worden er enkele aanpassingen voorbereid en zal FloraXchange Services verder worden uitgerold in andere gebieden. Zo is er vanuit onder andere Aalsmeer al interesse getoond. Door middel van een goede samenwerking met kopers, kwekers en transporteurs en met behulp van techniek is meer efficiënte handel mogelijk. "Wij zijn ervan overtuigd dat alle drie de betrokken partijen baat hebben bij deelname aan FloraXchange Services. Voorraad vanaf de kwekerij is niet alleen beter voor de kwaliteit van de producten. Het is door de mogelijkheden van de huidige techniek ook dé kans om meer en betere directe handel te doen via de bestaande keten.”


Voor meer informatie:
FloraXchange
Jan van der Lans
Grote Waard 80
2675 RZ Honselersdijk
T: 0174-725490
E: [email protected]
www.floraxchange.nl

Publicatiedatum: