Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan Wijgerse, GHBD Holland;

Nieuw bedrijf helpt nieuwe markten te veroveren

Per 1 juli 2016 is GHBD Holland gestart. Global Horticulture Business Development Holland assisteert bedrijven bij het introduceren van hun producten en diensten in nieuwe markten en met het opzetten van commerciƫle en technische netwerken.

Succesvol zijn in nieuwe markten met bestaande producten is eenvoudig als de teeltmethoden, faciliteiten en omstandigheden gelijk zijn aan die waarvoor producten zijn ontwikkeld. Een goede distributie volstaat dan. Het wordt anders als de teeltmethoden afwijken, het klimaat verschilt van wat men gewend is en kennis niet of nauwelijks aanwezig is.Jan Wijgerse, Senior Business Development Manager bij GHBD Holland is sinds 1977 werkzaam in de tuinbouwtechniek en is actief betrokken geweest bij nieuwe ontwikkelingen in de tuinbouw zoals het telen op steenwolsubstraat, de omschakeling van analoge regelaars naar procescomputers en de eerste warmtebuffers.

Door ervaring en betrokkenheid groeide hij door tot een commercieel manager die zich de laatste jaren heeft beziggehouden met het ontwikkelen van nieuwe markten en het implementeren van bestaande en nieuwe producten in diverse teelten.
In 2011 resulteerde dit in het winnen van de Fenedex Export Select Export Manager van het Jaar Award. Een prijs waar bewezen successen door een vakjury worden beoordeeld. Bijzondere waardering was er voor het Stepping Stone model, Het Stepping Stone model is gebaseerd op de huidige positie van de kweker, waarbij gekeken wordt naar zijn kennisniveau, de status van de techniek die toegepast wordt en de positie in de keten.

In het Stepping Stone model wordt bepaald of de kweker zich in de top bevindt of op een lager niveau. Dit niveau geeft aan welke stappen de kweker nog moet nemen om de top te bereiken. Op deze manier kan een goede inschatting gemaakt worden of producten aansluiten op deze kweker. Als simpel voorbeeld kunt u aanhouden; een kweker zonder kas kan nog niet overgaan tot de aanschaf van een verwarmingsinstallatie. Men kan het model dus gebruiken om de positie van een product in de markt te bepalen en zo de potentie inschatten van gemaakte plannen en ambities.

Bedrijven binnen en buiten Nederland kunnen nu gebruik maken de diensten van GHBD Holland en de kennis, ervaring en internationaal netwerk van Jan Wijgerse, zodat ook zij succesvol kunnen zijn in het exporteren van hun producten.

Voor meer informatie:
GHBD Holland
E: [email protected]
www.ghbdholland.com


Publicatiedatum: