Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Avinash Mokate, Continental Breeding:

'Mayra's Rose is tuinroos met eigenschappen van een snijroos'

Tuinrozen hebben over het algemeen een lagere opbrengst en een korter vaasleven dan reguliere snijrozen. Tot voor kort althans, want nu heeft Continental Breeding een genetische lijn uitgetekend, genaamd de Mayra's Rose, die de steeds in populariteit groeiende tuinroos een extra boost moet geven. In Zuid-Amerika wordt hij reeds commercieel gekweekt en op de IFTEX, eerder deze maand, presenteerde het bedrijf de eerste in Afrika gekweekte Mayra's.


Juan Demian Requena, Pedro Requena en Avinash Mokate op de IFTEX 2016 in Nairobi, Kenia.

Hogere productie, langer vaasleven

Volgens Avinash Mokate opent deze roos op dezelfde karakteristieke wijze als een tuinroos, maar is de productie en het vaasleven ervan gelijk met dat van ieder andere reguliere snijroos. "Normaal gesproken is dat vaasleven van een tuinroos kort, maar deze blijft zeker 6 tot 7 dagen mooi."Zes kleuren
De Mayra's rozen zijn in zes kleuren voorhanden: roze, groen, wit, perzik, rood en fel rood. "Met name de roze en witte kleuren worden door onze klanten al veel gevraagd".Exclusief
De Mayra's rozen worden door twee kwekers in Kenia geteeld: Uhuru Flowers en Black Tulip Group. Beide hebben vooralsnog een beperkt areaal geplant: 0,5 en 1 ha resp. De op de beurs getoonde bloemen kwamen bij deze kwekers vandaan. "Het is onze bedoeling de soort exclusief te houden. We vragen dan ook relatief hoge royalty's, maar de andere kant is dat een kweker weet dat hij iets unieks heeft en daar, als het goed is, dan ook de prijs voor ontvangt.

Voor meer informatie:
Continental Breeding
Avanish Mokate
Email: [email protected]
www.plantascontinental.com

Publicatiedatum: