Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlandse bloemeninnovatie ontvangt Amerikaanse award

Een Nederlandse uitvinding, die het mogelijk maakt om bloemen vers te houden zonder water, heeft in Amerika een prestigieuze innovatie award in de wacht gesleept.
 
Innovatie
De bijzondere technologie wordt in Nederland toegepast door online bloemist BloomPost.nl en is ontwikkeld door technologiebedrijf Perfotec. “Iedere bloemsoort ademt anders en wij zijn dankzij de technologie in staat om vast te stellen wat de zuurstofbehoefte van een bloemsoort is. De bloemen verpakken we hierna in folie die we met een microlaser voorzien van microscopisch kleine gaatjes. Op deze manier krijgen de bloemen exact de juiste hoeveelheid zuurstof om in leven te blijven en te weinig om door te groeien. We sussen ze als het ware in slaap”, aldus BloomPost Ceo Dave van Stijn.


 
Toepassing
Eenmaal in de bijzondere folie kunnen de bloemen vijf dagen zonder water. Deze periode kan, mits de bloemen koel bewaard blijven, zelfs oplopen tot enkele weken. Daarmee ontstaat een grensverleggende kans voor de bloemenbranche. De techniek zorgt er namelijk niet alleen voor dat de distributie van bloemen zonder water mogelijk is, maar ook dat bloemen makkelijker op voorraad gehouden kunnen worden.

Trots
De award werd in Chicago aan een trotse Dave van Stijn uitgereikt op het jaarlijkse congres van United Fresh, de branche organisatie van versproducenten in Amerika. Vakgenoten prezen met name de kansen van de technologie voor e-commerce toepassingen. Van Stijn: “Of het de start is van een American Dream? Dat hopen we uiteraard. De kansen liggen er en ik weet zeker dat de technologie voor zowel kwekers, groothandel en retail enorm veel kan betekenen.”

Voor meer informatie:
BloomPost Nederland B.V.
Florijnweg 25
6883 JN Velp
T: 026 303 1930
www.brievenbusbloemen.nl
Publicatiedatum: