Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bom Group viert 50-jarig bestaan

Bom Group bestaat dit jaar 50 jaar. Internationale en Nederlandse relaties waren vorig weekend uitgenodigd om dit heugelijke feit te vieren. Meer dan 400 honderd Nederlandse relaties gaven hieraan gehoor en bezochten op zaterdagmiddag 18 juni de feestelijk aangeklede hal op de nieuwe locatie in Hoek van Holland. Voorafgaand aan deze middag, was er een innovatieontbijt georganiseerd voor buitenlandse relaties met lezingen over de ontwikkelingen in de internationale tuinbouw door Sjaak Bakker van Wageningen UR Glastuinbouw en Mike Vermeij, algemeen directeur van Bom Group.Innovatiethema
Het gehele jubileumfeest stond in het teken van innovaties uit het verleden en uit het heden. In het nieuwe kantoor was een innovatieroute uitgestippeld met presentaties van spraakmakende innovaties uit het verleden, zoals schommelmechaniek, aluminium goot, luchtrailmechaniek, PB glaslifter en meer. In de feesthal werden de nieuwe innovaties getoond, zoals de Winterlichtkas. Dit concept, in combinatie met een nieuw type schermsysteem, schermdoek en speciaal diffuus glas, levert meer dan 10% lichtwinst op. De Winterlichtkas, met alle bijbehorende installaties, systemen en producten, wordt op dit moment gebouwd op het terrein van Wageningen UR Glastuinbouw in Bleiswijk. In de komende periode zullen er diverse onderzoeken en gewasproeven worden uitgevoerd.

Goede doel
Omdat een (oud-)collega lijdt aan Polyneuropathie en het bedrijf daarom graag een bijdrage wil leveren aan het uitbannen van deze ziekte, werd besloten een bijdrage voor onderzoek te vragen aan de relaties, in plaats van een cadeau. Tijdens de feestelijke middag kwamen nog steeds bedragen binnen en dus werd besloten het uiteindelijke bedrag op een later tijdstip bekend te maken. Het totale bedrag, met daar bovenop een bijdrage van de Bom Groep zelf, zal binnenkort overhandigd worden aan het Prinses Beatrix Spierfonds.

Volgens directeur Mike Vermeij staat de toekomst van Bom Group in het teken van innoveren en samenwerken om daarmee een efficiƫnte en praktische bijdrage te kunnen blijven leveren aan de ontwikkeling van de internationale tuinbouw.
Voor meer informatie over Bom Group, kijk op www.bomgroup.nl.

Publicatiedatum: