Special Jaaroverzicht - juni/juli

Schrik voor de Russen

Tholen - Een echte boycot op bloemen en planten is er in elk geval tot nog toe niet van gekomen, maar bij vlagen slaat de sierteelt de schrik om het hart. Zo ook afgelopen zomer. Een terugblik:Vrees voor uitbreiding Russische boycot naar bloemen

Wordt de export van bloemen en planten naar Rusland binnenkort onmogelijk? In antwoord op het verlengen van de Europese sancties heeft Poetin besloten de boycot van Europese producten uit te breiden. Niet alleen blijven de huidige restricties nog eens twaalf maanden gelden, er worden ook nieuwe producten geboycot.

Russische boycot op bloemen vooralsnog loos alarm

Veel ophef over BTW verhogingen en een mogelijk boycot van Rusland op sierteeltproducten hebben de gemoederen de laatste dagen flink bezig gehouden, maar op beide vlakken zullen die nu toch wat bedaren. De BTW verhoging gaat niet door, zo werd gisterenavond door 's lands leiders beklonken, maar ook de gevreesde boycot lijkt althans voor nu ongegrond.

Wederom Russische dreiging op boycot bloemen

Rusland overweegt wederom sierteeltproducten uit Nederland te gaan boycotten. Dat meldt het Russische persbureau Interfax. De dreiging komt kort na een oproep vanuit Nederland een internationaal tribunaal op te zetten dat onderzoek moet gaan doen naar de toedracht van de ramp met MH17. Rusland is tegen het instellen van een dergelijk tribunaal, omdat het reeds lopende strafonderzoek eerst zou moeten worden afgerond.

"Eventuele boycot raakt Rusland harder dan Nederland"

Tholen - Een boycot van Nederlandse bloemen en planten zou Rusland nog harder raken dan Nederland. Dat schat Robert Roodenburg, directeur van VGB in. “De Nederlandse combinatie tussen assortiment en logistiek is uniek.” Ook de handel ziet een boycot nog niet voor zich. “Russische dreigementen moet je altijd serieus nemen, maar de economische schade zou voor Rusland zelf ook flink zijn”, aldus bloemenhandelaar en –consultant Marco Stolze.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven