Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bijna kwart bloembollentelers geïnteresseerd in inzetten drones

22,3% van de Nederlandse bloembollentelers geeft aan (zeer) geïnteresseerd te zijn in het inzetten van drones om hun teelt te optimaliseren.Dit blijkt uit de jaarlijkse BloembollenScanner van AgriDirect. Tijdens deze telefonische inventarisatie in november van dit jaar zijn ca. 850 bloembollentelers telefonisch benaderd met vragen over de agrarische activiteiten, toekomst- en investeringsplannen. Een representatieve steekproef van bijna 350 Nederlandse bloembollentelers heeft een vraag beantwoord over de interesse in het inzetten van drones ter optimalisatie van de teelt.

Mogelijkheden drones voor de agrarische sector
Volgens de whitepaper ‘iFarm en de Connected Cow’ (CRM Partners, 2015) zijn de toepassingen van drones voor agrariërs eigenlijk niet meer te tellen. Zo kan de agrarisch ondernemer met een drone o.a. het gewas of perceel heel nauwkeurig in kaart brengen, planten tellen, vee in de gaten houden, de waterkwaliteit meten, hitte detecteren, de groei van iedere plant bijhouden en beschadigingen aan het gewas eerder opmerken of zelfs voorkomen. Daarnaast komt er via een drone veel meer informatie ter beschikking voor de agrariër.

Kwart bloembollentelers heeft vertrouwen in drone
21,1% van de Nederlandse bloembollentelers geeft aan geïnteresseerd te zijn in het inzetten van drones. Daarnaast zegt 1,2% zelfs zéér geïnteresseerd te zijn. Een kwart van de Nederlandse bloembollentelers lijkt vertrouwen te hebben in deze nieuwe technologie.

Voor meer informatie:
AgriDirect
Markt 6, 6088 BP
Roggel
T: +31 (0)475 492549
E: info@agridirect.nl
www.agridirect.nl
Publicatiedatum: