Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Artemis Lilies:

"Komende jaren 70 nieuwe rassen op de markt"

Artemis Lilies, onderdeel van Artemis Nurseries, is gespecialiseerd in de teelt van exclusieve lelies. De moderne kwekerij in Almere, waar Artemis Lilies in 2014 intrek heeft genomen, omvat zes hectare lelies.

Snel en traag
Met behulp van technologie, plantschema’s en automatisering zorgt Artemis Lilies voor constante productie. Op de locatie in Almere staan twaalf verschillende soorten, die door het jaar heen gewisseld en vervangen worden. Elke week worden er nieuwe planten neergezet, ingedeeld op basis van ‘snelle’ en ‘trage’ rassen.

Nieuwe rassen
CEO Hans Kleijwegt vertelt dat het de kunst is om een ras te ontwikkelen dat het in de bollen én bloementeelt goed doet, maar ook tijdens transport in perfecte staat blijft en de bloemen allemaal open komen. “Er wordt voortdurend getest. Allereerst bij de veredelaar in het laboratorium. Daarna worden de verschillende stadia, die de bollen en bloemen doorlopen, getest. De komende jaren zullen we 70 nieuwe, exclusieve rassen op de markt brengen. Steeds wat nieuws!”
Publicatiedatum: