De Darthuizer Groep is voornemens om de plantenkwekerij Presikhaaf in Bemmel (gemeente Lingewaard) over te nemen van Presikhaaf Bedrijven. De overname van de kwekerij van ruim negen hectare in tuinbouwgebied Bergerden biedt Darthuizer de gelegenheid om invulling te geven aan haar strategie van efficiënte schaalvergroting en duurzame, milieuvriendelijke groei van afzetgerichte productie.Samenwerking
De Darthuizer Groep en Presikhaaf Bedrijven willen daarnaast een langjarige samenwerking aangaan, waardoor er een win-winsituatie ontstaat. Darthuizer richt zich daarbij op ontwikkeling, (kweek)productie en verkoop van innovatieve oplossingen voor een groene en gezonde leefomgeving. Presikhaaf Bedrijven legt haar focus op de begeleiding en ondersteuning van mensen die werkzaam zijn bij ondernemingen in de regio Midden-Gelderland.

MVO
Guido Ilsink, algemeen directeur van de Darthuizer Groep: “Met deze voorgenomen strategische overname van deze centraal gelegen en uiterst moderne kwekerij verruimen wij onze productionele en logistieke mogelijkheden. Daarnaast doet het ons bijzonder goed om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt goed en eerlijk werk te bezorgen. Daarmee geven we verder invulling aan onze doelstellingen met betrekking tot maatschappelijk verantwoord ondernemen.”

Werkgelegenheid
Darthuizer heeft de intentie om in Bemmel werkgelegenheid voor gemiddeld tachtig SW-medewerkers te bieden waardoor een groot aantal arbeidsplaatsen voor huidige kwekerijmedewerkers behouden blijft.

Darthuizer Groep
Darthuizer Groep uit Leersum is een groep van bedrijven in de groensector. Met ieder haar eigen specialisme leveren de diverse onderdelen van de Groep innovatieve oplossingen voor een groene en gezonde leefomgeving.

Boomkwekerij Darthuizer is gespecialiseerd in het kweken, ontwikkelen en leveren van het volledige assortiment beplanting voor de openbare ruimte en grootschalige groenprojecten.

Mobilane voorziet in de toenemende vraag naar kant- en klare groenproducten voor erfafscheiding, verticale tuinen, groene schilderijen, dakbegroening e.d. Producten uit het assortiment van Mobilane zijn o.a.: de Kant & Klaar Haag, Mobiroof, LivePanel, LivePicture, LiveDivider, Wallplanter en NoiStop.

Darthuizer Oase-Lease houdt zich bezig met het opfleuren van gemeenten, bedrijven, winkelcentra en binnensteden door middel van hanging baskets, bloempiramiden, brug & gevelbaskets en verlichting.


Presikhaaf Bedrijven
Presikhaaf Bedrijven is het mens- en arbeidsontwikkelbedrijf voor de regio Midden-Gelderland. Als partner van werkgevers en gemeenten in de regio ontwikkelt en verbindt Presikhaaf Bedrijven talenten van mensen en werkgevers.