Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Bijdragen aan gezonde marge voor alle schakels in tuinbouw"

Huub Welles en Lilian Litjens starten Agro & Retail Desk

Tholen - Huub Welles en Lilian Litjens zijn samen gestart met Agro & Retail Desk, een bureau in de tuinbouw gericht op het tot stand brengen van commerciële samenwerking in de afzetketen van teler tot retail. "Vanuit telers is er grote behoefte om met de retail samen te werken en de retailers zoeken steeds meer de bron op en gaan op zoek naar nieuwe wegen met betrekking tot hun sourcing. Het blijken alleen twee totaal verschillende werelden die elkaars taal niet spreken. Wij zien mogelijkheden om die schakels met elkaar in contact te brengen en de keten er tussenin te organiseren", vertelt Huub Welles.Huub is na het voltooien van zijn opleiding aan de Landbouwuniversiteit van Wageningen ruim twintig jaar werkzaam in de teelt, marketing en afzet van zowel sierteelt als kasgroenten. Zijn laatste functie was operationeel directeur van Kompany. Zijn compagnon Lilian Litjens is al sinds 1991 werkzaam als consultant, waarbij ze tuinbouwbedrijven, telersorganisaties, overheden en overige bedrijven begeleidt bij onder meer businessplannen, financiële en organisatorische vraagstukken (Europese) subsidies en verbeterprocessen in de keten.

"Onze activiteiten zullen voornamelijk bestaan uit het verbeteren of opnieuw inrichten van tuinbouwketens met als doel om producenten, service-providers en retailers vanuit hun eigen perspectief samen te brengen tot succesvolle, commerciële samenwerkingsverbanden. Dit doen we hands on samen met de opdrachtgever. Inmiddels zijn er al projecten afgerond en een aantal in uitvoering. Ook zijn we in te schakelen voor verbetertrajecten voor individuele schakels in de keten", vertelt Huub, die met name bij telers een grote behoefte ervaart om met de retail samen te werken.

Het mooie is dat we ook kunnen fungeren als platform voor innovaties, bijvoorbeeld van zaadveredelaars. Een teler kijkt traditioneel nog weinig naar wat de behoefte is van de markt, de handel is vaak erg gefocust op het correct ondersteunen van het logistieke proces en retailers vragen uit zichzelf niet om innovaties. Wij kunnen als onafhankelijk bureau innovatie in de keten organiseren tot succesvolle projecten."

Voor meer informatie:
Huub Welles
Agro & Retail Desk
Vaandel 35
5346 WD Oss
Mob: (+31) 06 838 10 281
huub@agroretaildesk.nl

Lilian Litjens
Kluishof 36
3155 GG Maasland
Mob: (+31) 06 3456 3930
lilian@agroretaildesk.nl

www.agroretaildesk.nl