Nematoden biologisch beheersen?

Biopol Natural werkt aan een nieuw en innovatief gewasbeschermingsmiddel genaamd AgriNema. "Het biologische middel werkt als een controle instrument tegen schadelijke nematoden" aldus Eric Kerklaan (Technical Manager Crop Protection bij Biopol Natural).

Onderdrukken van schadelijke nematoden
AgriNema is een biologisch gewasbeschermingsmiddel dat in diverse gewassen in de land- en tuinbouw ingezet kan worden tegen schadelijke nematoden zoals wortel parasitaire aaltjes (Wortelknobbelaaltjes). Uit proeven, gerealiseerd op diverse glastuinbouwlocaties in Nederland, blijkt dat het middel effectief is tegen schadelijke nematoden.

Het middel is gebaseerd op diverse oliƫn en dat maakt het de schadelijke nematoden op twee manieren lastig, legt Kerklaan uit: "De bestanddelen in het product geven in de eerste plaats een stof af die ervoor zorgt dat de nematoden verstoord worden en hierdoor hun taak niet meer kunnen volbrengen. Deze taak bestaat namelijk primair uit het voeden van zichzelf wat ten koste gaat van de plantontwikkeling. Daarnaast stimuleren de plantextracten in het product de micro-organismen tot een groeiontwikkeling waardoor de nematoden worden onderdrukt."

Fytopro
Het product is te gebruiken in samenwerking met andere natuurlijke vijanden en natuurlijke gewasbeschermingsmiddelen. "Het is een uitgangspunt geworden voor onze organisatie, om binnen productinnovaties, rekening te houden met de totale plantbenadering aldus Mark Hoogendoorn (Manager Operations & Sales). "AgriNema past aansluitend goed bij het innovatieve merk Fytopro, waarin onze organisatie uitgaat van een weerbaar gewas door de plantvitaliteit te stimuleren."

Introductie
AgriNema is volledig vrij van maximumresidugehalten (MRL) en compatibel met diverse gewasbeschermingsmiddelen. Biopol Natural verwacht het product in het 4e kwartaal van 2015 op de markt te brengen.


Voor meer informatie:
BioPol Natural
Nijverheidsweg 11
3251 LP Stellendam
Tel. +31(0)187-493422
Fax.+31(0)187-491269
Email: info@biopol.nl
Internet: www.biopol.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven