Gé Bentvelsen – ABZ Seeds;

Sier met smaak verleidt de consument

Tholen - “Het totale assortiment, dat bestaat uit ongeveer 20 rassen, delen wij in in drie segmenten,” vertelt Gé Bentvelsen van ABZ Seeds. “Het eerste segment is dat van de tuinplanten, waarin wij een aantal series voeren met een unieke plantbouw. Dan zijn er rassen voor de professionele teler: rassen waarbij de sierwaarde een minder grote rol speelt, maar de productie per plant en de kwaliteit van de vruchten natuurlijk centraal staat. Het derde segment tot slot is speciaal bedoeld voor de amateur-tuinder – en daarbij staat uiterlijke verschijning juist weer centraal.”


Gé C. M. Bentvelsen en Jocelyne van ABZ Seeds.

ABZ Seeds is een veredelaar van aardbeienrassen en is gespecialiseerd in de veredeling uit zaad. Op dat gebied neemt de veredelaar wereldwijd een unieke positie in en de zaden vinden hun weg naar meer dan 30 landen verspreid over alle zes de continenten.


De presentatie van ABZ Seeds op de FlowerTrials. Foto: Holland Strawberry House, facebook pagina van ABZ

Noviteiten
Tijdens de Flower Trials afgelopen week, presenteerde de veredelaar enkele nieuwe rassen. Uiteraard stonden de tuinplanten centraal. Gevraagd naar de nieuwkomers begint Bentvelsen enthousiast te vertellen. “Ten eerste hadden we de Early and Compact serie in de schijnwerpers. Dit is een serie die erg populair is bij telers, die de planten in grote aantallen op de markt zetten. Ten tweede presenteerden wij als nieuwe introductie in onze Hanging Basket serie een sensationeel roodbloemig ras genaamd Ruby Ann: een plant die veel volume en veel uitlopers ontwikkeld. Deze kreeg erg veel aandacht – zoveel zelfs dat wij er een beetje verrast door waren. Met name de Zuid Europese consument en, jawel, de Chinese consument, vinden het prachtig. Bij onze grootbloemige serie ligt de nadruk nog meer op sier. In deze serie introduceerden wij vier jaar geleden de FleuroStar Award winnaar Toscana. Dit jaar hebben wij een wit bloeiende versie van de Toscana geïntroduceerd: de Montana. Last but not least introduceerden wij tijdens de Flower Trials het convenience concept DelizzR, een doordragend ras waarbij de eerste aardbeien bij aanschaf al aan de plant zitten. En dat vinden veruit de meeste consumenten natuurlijk prachtig.”


Idem

Markt
Onze aardbei rassen komen in drie verschillende vormen bij de consument: als aardbei, als plant of als zaad (in klein-verpakking). “De groei die wij momenteel doormaken, komt vooral door de tuinplant. Maar ook in de teelt voor de verse markt is nog veel meer mogelijk, dat geloof ik zeker. Zo ligt er nog een zee aan mogelijkheden voor wat betreft de verkoop in de wintermaanden. Aardbeien die de consument in de winter in de supermarkt koopt, komen praktisch altijd uit Spanje. Die zien er goed uit en ruiken ook lekker, maar smaken nergens naar. Wij hebben over de jaren een aantal doordragende aardbei rassen ontwikkeld die onder belichting in Nederland geteeld kunnen worden en die ook in de winter uitstekend van smaak zijn. Wij brengen dit vernieuwende concept onder de naam DelizzimoR op de markt. Het is nu zaak dit meer bij de kweker en de consument onder de aandacht te brengen – en daar ligt voor ons nu de echte uitdaging.”


Idem

Voor meer informatie:
ABZ Seeds
Gé Bentvelsen
Vleetweg 12
1619 PR Andijk
T: +31 228 515 280
M: +31 653 310 470
E: ge.bentvelsen@abz-strawberry.nl
www.abz-strawberry.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven