Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Valentijn in vijf opvallende berichten

Tholen - Vanuit de sierteelt hield met name het feit dat Valentijn dit jaar op zondag plaatsvond de gemoederen bezig. Was dit nu wel of juist niet gunstig voor de verkoop? Qua omzet lijken echter vergelijkbare aantallen en prijzen te zijn gerealiseerd als vorig jaar (zie o.a. dit artikel). Daarnaast kregen ook de cijfers van het CBS m.b.t. het afgenomen areaal en de immer toenemende import vanuit Afrika in de landelijke media ruim aandacht.

Daarnaast is Valentijn toch vooral een commercieel gehypet, op en top Amerikaanse, romantische toestand en poppen via met name sociale media de meest opvallende, grappige en aandoenlijke berichten op. Hieronder een kort overzicht:

Niet alleen voor tortelduifjes:


De bemanning van de ANWB-traumahelikopter krijgt vrijdag op Rotterdam The Hague Airport Valentijnsboeketten van Fleurop aangeboden als blijk van waardering voor hun werk. De hulpverleners staan 365 dagen per jaar, 24 uur per dag paraat om bij ernstige ongevallen naar de plaats des onheils te vliegen en medische bijstand te verlenen. Fleurop-directeur Jeroen de Zwart: “Valentijnsdag in Nederland gaat tegenwoordig niet uitsluitend over passionele liefde. In toenemende mate is 14 februari de dag om waardering voor mensen te uiten en hen eens extra in het zonnetje te zetten. Bloemen zijn daarbij het ultieme cadeau”, Fleurop.

Bloemetje voor alle mede-scholieren:Vanuit Amerika werd met name het volgende breed uitgemeten. Scholier Hayden Godfrey kocht voor al zijn vrouwelijke medescholieren, maar liefst 900 in getal, een bloemetje. Hiervoor zou hij reeds anderhalf jaar aan het sparen zijn geweest, als kok bij de McDonalds gewerkt hebben, borden hebben staan wassen in een restaurant en als inpakker in de supermarkt hebben gewerkt. Hij plaatste zijn actie op facebook, waarna het bericht 'viral' ging.

25.000 artificiële rozen in HongkongIn HongKonk kreeg een openbaar park een make-over met 25.000 artificiële rozen die licht geven via ledlampjes. Het kunstwerk combineert op die manier het Westerse Valentijnsfeest met het Aziatische Lantaarnfeest, een traditie die het einde van het Chinese nieuwjaarsfeest aanduidt (klik hier voor een video)

Bloemist bestolenIn Schagen werd een bloemist bestolen. Of het een bloemetje voor een geliefde betrof, is onduidelijk. Wel kon de man middels het door de bloemist genoteerde kentekennummer worden opgespoord, waarna de bloemen alsnog betaald zouden zijn (bron: ANP/Bas Czerwinski; rtvnh)

Ouderen krijgen orchidee van studentenEen groep jonge studenten bedacht een mooie Valentijnsactie voor ouderen en ging langs bij onder meer Waardeburgh zorgcentrum locatie Parkzicht in Sliedrecht en De Waard in Alblasserdam. De senioren konden elkaar een gratis orchidee geven. De actie werd gehouden voor de webshop Het Beste van de Kweker. (bron: demerwestreek)

Mega-rozenIn Rusland lijkt een geschenk het liefst zo groot, duur en indrukwekkend mogelijk te moeten zijn. Waar de jongen op de foto dit bosje gekocht heeft, is niet vermeld en ook niet wat ze gekost hebben. Maar dat hij er indruk mee gemaakt heeft, dat zal toch wel?! (bron: Twitter: Only in Russia)