Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Holland Bulb Market viert 150-jarig jublieum

Tholen - Met koninklijk bezoek, vrolijke muziek en zomerse temperaturen vierde Holland Bulb Market op vrijdag 20 april haar 150-jarig jubileum.


Prinses Margriet kreeg bloemen van de dochter van Joris van der Velden.

Directeur Joris van der Velden vertelt in het kort de rijke geschiedenis van het bedrijf. "In 1868 teelde Nicolaas Blokker 18.990 regels tulpen en men ontving daarvoor omgerekend € 537,16. Toen Nicolaas Blokker overleed ,hertrouwde zijn vrouw met Jan van 't Hof. De naam van de firma werd Van 't Hof en Blokker. In de oorlog werden er moeilijke jaren beleefd. De export kwam in het nauw. Daarom werd een nevenbedrijf gesticht dat zich richtte op voedselvoorziening. Bloembollen werden vermalen en verwerkt in voedingsmiddelen."



"De koninklijke familie was inmiddels naar Canada gevlucht. Daar werd Prinses Margriet geboren in een ziekenhuiskamer die tijdelijk Nederlands grondgebied werd verklaard. Als dank schonk Prinses Juliana tot aan haar dood ieder jaar tienduizenden bloembollen aan Canada. Met het resultaat dat er in Ottawa jaarlijks een tulpenfestival wordt gehouden, waar Holland Bulb Market een van de sponsors van is."


Joris' speech werd vertaald in het Engels, Chinees en Russisch voor de aanwezige klanten.

"In 1968 werd het 100-jarig bestaan gevierd. Het behaagde Hare Majesteit de Koningin om de jubilerende onderneming te benoemen tot hofleverancier. In 1988 werd de naam veranderd in Vanhof & Blokker.

In 1992 ging het roer om. De naam van het bedrijf veranderde naar Holland Bulb Market en Ab Hofstra, Roland Hillebrink en Joris van der Velden gingen op reis om nieuwe markten te ontdekken. In 150 jaar is heeft Holland Bulb Market een handel opgebouwd met de export van meer dan vijfduizend soorten bloembollen en meerjarige planten aan ruim 50 landen wereldwijd."



Na zijn speech nodigde Joris zijn moeder met haar kleinkinderen uit om een glazen plaat te onthullen die als aandenken aan dit jubileum een mooi plekje krijgt in het bedrijf.



Aan Prinses Margriet de taak om een amaryllis te dopen. De oranje bloem kan als resultaat van 30 jaar veredeling buiten geteeld worden.

De prinses werd rondgeleid door een hal waar allerlei soorten tulpen stonden tentoongesteld.





Terwijl de gasten zich tegoed doen aan allerlei Hollandse hapjes - stroopwafels, haring en kroketten uit de muur - neemt de prinses uitgebreid de tijd om met het personeel van Holland Bulb Market te praten.



Voor meer informatie:
Holland Bulb Market
Dik van Klei
M: 06-22225204
E: dikvanklei@hollandblumenmarkt.nl
www.hollandbulbmarket.nl