Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Expertcomité buigt zich over ranking

Jubileum editie van 20ste Hillenraad100 krijgt vorm

Op dinsdag 9 juli kwam in het Art Centre Delft het Expertcomité voor de twintigste editie van de Hillenraad100 bijeen. Onder leiding van de kersverse voorzitter Rinke Zonneveld bogen de leden zich over de ranking van de Hillenraad100 - editie 2024. Voordat de top 100 van meest toonaangevende ondernemingen in de tuinbouwsector definitief wordt, vindt in augustus nog een laatste check plaats. Op vrijdag 1 november wordt tijdens een spetterend Hortigala van het Jaar de nieuwe ranking bekendgemaakt.

Foto: Thierry Schut

De Hillenraad100 wordt zorgvuldig samengesteld. Een onderzoeksteam analyseert de prestaties van de ondernemingen op basis van een uniek en zelfontwikkeld bedrijfskundig model. Ruim 165 ondernemingen zijn hiervoor onder de loep genomen. Bij de beoordeling van de onderzoeksresultaten krijgt het onderzoeksteam advies van een deskundig Expertcomité die met elkaar in debat gaan over de uitkomsten en de concept ranking. Het comité bestaat uit twaalf specialisten met veel kennis van en ervaring in de glastuinbouw. Rinke Zonneveld, CEO van Invest-NL, is sinds dit jaar de voorzitter van dit Expertcomité.

Waarde van de tuinbouw
Tijdens de bijeenkomst op 9 juli keken de leden van het Expertcomité met een kritische blik naar de genomineerden voor de lijst en kwamen tot een voorlopige ranking. Naast de specifieke visie op de ondernemingen, was er een algemene beschouwing over onder meer waarde van de tuinbouwsector voor Nederland, de postcorona-effecten, effecten van de energiecrisis en de moeilijke tijden die de tuinbouw-technische bedrijven doormaken. Het thema voor de jubileumeditie van de Hillenraad100 is de waarde van de tuinbouwsector voor Nederland. Daarom is met extra aandacht gekeken naar hoe de genomineerden de waarde van de tuinbouw vergroten.

Voorlopige ranking
De samenstellers van de Hillenraad100 houden in augustus de voorlopige ranking nog eens tegen het licht om ervoor te zorgen dat de lijst zo actueel mogelijk is. Daarna gaan de uitnodigingen voor het Hortigala van het Jaar op 1 november de deur uit en weten de genodigden dat zij een plekje in de Hillenraad100 veroverd hebben.

Voor meer informatie: www.Hillenraad100.nl

Publicatiedatum: