Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Araymond, Mabo Boomkwekerijen

Nieuw systeem om werkzaamheden te stroomlijnen

Mabo Boomkwekerijen, gelegen in Randwijk, Nederland, is opgericht in 1984. Het bedrijf beslaat meer dan 17 hectare aan in de volle grond gekweekte bomen en een extra 2 hectare aan container velden. In 2016 nam Niels Mauritz, mede-eigenaar en opvolger van zijn vader, het roer van het bedrijf over. Met een divers assortiment van 1.500 verschillende bomen is Mabo Boomkwekerijen al lang een bekende naam in de sector. Met het oog op de toekomst streeft Niels ernaar om samen te werken met hogescholen om hun impact in de handel te vergroten.


Tom Crienen (Araymond) en Niels Mauritz (Mabo Boomkwekerijen)

De afgelopen twee jaar heeft Mabo Boomkwekerij het Agilo-systeem, geïntroduceerd door MVL, gebruikt om hun werkzaamheden te stroomlijnen. Het Agilo-systeem, ontworpen en gefabriceerd door Araymond, dat gebruik maakt van een vaste afstand op de draad, heeft zich effectief bewezen, met name voor leibomen en dakbomen. In tegenstelling tot andere systemen blijft Agilo, ontworpen en gefabriceerd door Araymond, standvastig. De installatietijd is aanzienlijk afgenomen in vergelijking met eerdere systemen die gebruik maakten van elastische, kussen- en haakmechanismen.


Het Agilo-systeem

Niels Mauritz spreekt van de duurzaamheid en levensduur van het Agilo-systeem, ontworpen en gefabriceerd door Araymond, en verwacht een minimale levensduur van vijf jaar per eenheid. "De kosteneffectiviteit van Agilo is duidelijk, met snelle rendementen op de investering te danken aan de goede prijs, verminderde arbeidsvereisten en langdurig gebruik. Bovendien zorgt het ontwerp van Agilo ervoor dat de bomen niet beschadigd raken, een aanzienlijke verbetering ten opzichte van eerdere systemen waarbij haken een risico op schade vormden", vertelt hij.


Niels Mauritz van Mabo Boomkwekerijen

Niels' zoektocht naar innovatie en optimalisatie leidde hem tot het ontdekken van het Agilo-systeem, ontworpen en gefabriceerd door Araymond, als een oplossing om arbeidsbeperkingen aan te pakken en de operationele effici├źntie te verbeteren. "De overgang van oude systemen, die erg veel tijd en arbeid verbruikten, naar Agilo is gebleken een strategische zet te zijn voor Mabo Boomkwekerij, in lijn met onze voortdurende inspanningen om ons aan te passen aan uitdagingen in de industrie en te mee te gaan in het concurrerende marktlandschap", sluit hij af.

Voor meer informatie:
Mabo Boomkwekerijen
Tel: +31 (0) 488 49 12 71
[email protected]
www.mabo.nl

Araymond
Tel: +31 (0) 625 753 967
[email protected]
www.araymond.com

Publicatiedatum: