Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stichting EPS zoekt opnieuw naar nieuwe innovatieve initiatieven boomkwekerijsector

De Stichting EPS (European Plant Support) zet zich in voor de vooruitgang van de boomkwekerijsector. Daarbij verstrekt EPS ook financiële steun voor belangrijke initiatieven. EPS gelooft dat er meer gedaan kan worden om de industrie vooruit te helpen, daarom wordt een tweede ronde aangekondigd voor 2024. EPS is momenteel op zoek naar innovatieve ideeën voor de boomkwekerijsector, met als doel financiële bijdragen te leveren aan waardevolle projecten.

Vakbeurs GrootGroenPlus
Vakbeurs GrootGroenPlus diende begin 2024 een plan in om het aantal internationale inkopers op de vakbeurs te vergroten. Door middel van dit project kan in het stimuleren van internationale bezoeken aan GGP een specifieke focus worden aangebracht op potentiële standhouders en op het bevorderen van de handel in boomkwekerijproducten met een nadruk op het visuele aantrekkelijke segment. Een vakkundige jury besloot op basis van het projectplan een financiële bijdrage toe te kennen, in ieder geval voor dit beursjaar maar wellicht ook voor herhaling in komende jaren.

Tweede ronde
Gestimuleerd door de ingediende ideeën tijdens de eerste ronde, heeft stichting EPS besloten om een tweede ronde uit te schrijven en wederom een project te ondersteunen door middel van een financiële bijdrage. Inschrijvers kunnen hun ideeën aandragen, mits ze aansluiten bij de doelstellingen van stichting EPS. Dat zijn het stimuleren van de kwaliteit van boomkwekerijproducten in algemene zin, het bevorderen van de afzet van boomkwekerijproducten en het verrichten van alle activiteiten die te maken hebben met, of kunnen bijdragen aan de twee voorgenoemde doelstellingen. Een vakkundige jury van 8 personen zal zich hier vervolgens over buigen en de beste inzendingen krijgen de kans om hun idee aan deze jury te presenteren.

Samenwerkingsverbanden zijn een pre. De initiatieven die uiteindelijk een bijdrage toegekend krijgen, mogen hun project en/of het resultaat ook presenteren op de 34e editie van vakbeurs GrootGroenPlus, van 2-4 oktober in Zundert. Om deel te kunnen nemen, dient men een idee te voorzien van een gedegen projectplan met begroting voor 1 september 2024 aan te melden. Een plan met toelichting en eventueel foto- en filmmateriaal insturen kan via [email protected]

Publicatiedatum: