Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wouter en Martijn Duijvesteijn, Beyond Chrysant:

"Machines doen het werk, mensen laten de machines werken"

Kunstmatige intelligente is een tak van de informatica die zich bezighoudt met het creëren van systemen die taken kunnen uitvoeren waarvoor normaal gesproken menselijke intelligentie vereist is. AI-systemen kunnen in verschillende vormen voorkomen en heeft invloed op de manier waarop gewassen worden gekweekt. Het kan tuinders helpen om beter en groener te werken. Ze kunnen daardoor realtime informatie over temperatuur, vochtigheid en bodemsamenstelling te krijgen. Beslissingen kunnen door AI ook nauwkeuriger worden. De ING ging in gesprek met Wouter en Martijn Duijvesteijn van Beyond Chrysant over de manier waarop zijn kunstmatige intelligentie gebruiken.

De heren vertellen dat AI-gestuurde robots en machines helpen bij het zaaien/poten en sorteren van gewassen. Hierdoor gaat het werk sneller en makkelijker en zijn minder mensen nodig. "De 'Precision Agriculture Tool Suite' (PATS) kan met één camera twee hectare glas scannen. Zo worden elke nacht de insecten die voorbij vliegen geteld en gecategoriseerd. Door te letten op hoe groot ze zijn, hoe snel ze vliegen en hoe ze bewegen. Wordt een insect herkend als schadelijk voor het gewas? Dan worden ze met propellers van PATS-X drones uitgeschakeld."De volgende tips voor ondernemers worden gegeven:

  • Begin met een pilotproject. Dan kun je zien hoe AI in de praktijk werkt en ervaring opdoen voordat je grotere investeringen doet.
  • Blijf leren en innoveren. Ontwikkelingen in de AI-technologie gaan snel dus houd deze goed in de gaten. Laat je informeren en zoek collega's met ervaring
  • Zorg voor een stevige data gestuurde infrastructuur. Dit is belangrijk om het maximale uit AI te halen en het te gebruiken.

Bron: ING

Publicatiedatum: