Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BBB PS en WS Zuid-Holland starten kernteam water

De BBB-Provinciale Staten en de BBB-Waterschapfracties van Zuid-Holland hebben op 5 juli de handen ineengeslagen en zijn samengekomen op de locatie Floating Farms in Rotterdam om een nieuw water kernteam te vormen. Dit kernteam zal zich richten op diverse strategische onderwerpen die van belang zijn voor de provincie. Bij deze bijeenkomst was ook een vertegenwoordiging van de Eerste en Tweede Kamer van de BBB aanwezig.

Tijdens de bijeenkomst is gediscussieerd over hoe belangrijke thema's zoals de Kaderrichtlijn Water, waterzuivering en gebiedsontwikkeling gezamenlijk kunnen worden aangepakt. Het doel is om door intensieve samenwerking de kwaliteit van waterbeheer en ruimtelijke inrichting in de provincie naar een hoger niveau te tillen.

De keuze voor Floating Farms als locatie benadrukt de innovatieve ambities van zowel de BBB-Provinciale Staten als de BBB-Waterschapfracties. Floating Farms, bekend om zijn aanpak in landbouw op water, bood een inspirerende omgeving die aansloot bij de thematiek van de bijeenkomst.

Gedeputeerde Mariëtte van Leeuwen van de BBB-Provinciale Staten van Zuid-Holland, die aansloot met PS fractie, benadrukt het belang van deze samenwerking: "Krachtenbundeling met fracties en de vertegenwoordiging vanuit de Provinciale Staten juich ik altijd toe."

Samenwerking
Ook de BBB-Waterschapfracties spreken hun enthousiasme uit over de samenwerking. Fractievoorzitter Mariëlle de Jong van één van de BBB-Waterschapfracties: "We kijken uit naar de samenwerking binnen dit water kernteam. Door onze kennis en middelen te combineren, kunnen we betere en duurzamere oplossingen vinden voor de vraagstukken waar we gezamenlijk voor staan."

Hans Veentjer, fractievoorzitter van Provinciale Staten van de BBB voegde toe: "De Provinciale Staten is verheugd om deel uit te maken van dit kernteam. Onze kennis en expertise zullen bijdragen aan een breed gedragen en toekomstbestendig beleid voor Zuid-Holland."

De eerste concrete stappen die het water kernteam zal nemen, zijn het opstellen van een gezamenlijke agenda en het identificeren van prioritaire projecten. Met deze samenwerking hopen de BBB-Provinciale Staten, de BBB-Waterschapfracties en de vertegenwoordiging vanuit de Eerste en Tweede Kamer bij te dragen aan een weerbaarder Zuid-Holland.

Bron: BBB-Provinciale Staten van Zuid-Holland

Publicatiedatum: