Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
gewijzigd bestemmingsplan ter inzage

Ronde 2 legalisering oud 'illegaal' gebruik Westlandse glastuinbouwgrond

De gemeente Westland is bezig oud 'illegaal' gebruik van glastuinbouwgrond te legaliseren. Na een eerste ronde volgt nu een tweede ronde met daarbij weer een lijst met percelen. De plannen liggen van 5 juli 2024 t/m vrijdag 16 augustus 2024 ter inzage, zo blijkt uit een publicatie in het Gemeenteblad van Westland.

De conceptplannen voor ronde 2 lagen rond de jaarwisseling al ter inzage. Daarop volgden wijzigingen. In vergelijking met het ontwerpbestemmingsplan worden er vijf percelen toegevoegd en worden er vier percelen verwijderd. In totaal gaat het om 66 percelen in ronde 2.

In ronde 1 ging het om 170 percelen en was het aantal percelen dat nog 'opdook' zo groot dat er hier volgens het college wel sprake was van 'een wezenlijk ander plan'. Hierdoor ontstond ronde 2 van operatie LOS.

Een derde ronde LOS, waar eerder wel rekening mee werd gehouden, komt er niet. Dat heeft de verantwoordelijk wethouder toegezegd, deelde Jenny Vermeer woensdagavond 3 juli in de laatste gemeenteraadsvergadering voor de zomer.

Het bestemmingsplan Legalisering Oude Strijdigheden (LOS) voorziet in meerdere fase in de legalisatie van strijdige situaties in het glastuinbouwgebied die zich reeds voor 4 december 2008 voordeden. Het gaat om strijdige bewoning van bedrijfswoningen, priv├ęgebruik van glastuinbouw-gronden, kleinschalige glastuinbouwbedrijven en te grote siertuinen bij bedrijfswoningen bij een groot aantal kavels in Westland.