Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ontwikkeling Flora Campus Westland kan beginnen

De gemeenteraad van Westland stemde op de avond van 3 juli in met de begroting (grondexploitatie) van Flora Campus Westland.

De veelomvattende gebiedsontwikkeling vindt plaats in het gebied rond het World Horti Center in Naaldwijk, gelegen tussen de Middel Broekweg, Veilingroute, Lange Broekweg en Burgemeester Elsenweg. Flora Campus Westland wordt dé centrale en groene plek binnen Westland waar kennis en innovatiekracht rondom glastuinbouw samenkomen.

Het is een combinatie van onderwijs, onderzoek, wonen en werken. Hier ontmoeten studenten, onderzoekers, start-ups en bestaande bedrijven elkaar. Samen werken ze aan de groene tuinbouwinnovaties van morgen. Flora Campus Westland geeft Westland de kans haar internationale positie als toonaangevende glastuinbouwgemeente te versterken. In het gebied komen ook woningen voor verschillende doelgroepen, nieuwe verbindingen voor het openbaar vervoer en groen en water.

Start realisatie
Met de vaststelling van de grondexploitatie kan de realisatiefase starten. Hierbij pakt de gemeente de verdere aan- en verkoop van gronden op, net als de civieltechnische voorbereiding en uitvoering.

De raad stelde woensdagavond ook krediet beschikbaar voor de eerste uitvoeringsprojecten: het schoolgebouw voor het Vakcollege+ en sporthal (€ 49,3 miljoen), 150 tijdelijke woningen voor verschillende doelgroepen (€ 1,1 miljoen) en parkeervoorzieningen (€ 6,1 miljoen).

Naast het Vakcollege+ met sporthal, de tijdelijke woningen en parkeervoorzieningen werkt de gemeente aan het omgevingsplan en de voorbereiding van de ruimtelijke procedures, de huisvesting van arbeidsmigranten en het OV-knooppunt. Het college ontwikkelt alternatieve scenario's voor parkeeroplossingen in het voorzieningencluster en de woonclusters.

Eerste paal
In het Vakcollege+ vinden ISW Vakcollege en ISW Praktijkcollege samen onderdak. De scholen hebben nu gebouwen aan de Hoge en Lage Woerd in Naaldwijk. De gezamenlijke huisvesting levert voor beide scholen zowel onderwijsinhoudelijk als sociaal-maatschappelijk kansen op. Het biedt mogelijkheden voor intensieve samenwerking met bedrijven, middelbaar beroepsonderwijs en maatschappelijke organisaties. Het is de bedoeling dat eind 2025 de eerste paal van het schoolgebouw de grond ingaat. Als alles meezit start de bouw van de 150 tijdelijke woningen nog in 2024. Woningcorporatie Arcade realiseert deze woningen, die 15 jaar blijven staan.

Bron: Gemeente Westland

Publicatiedatum: