Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Samenwerking om minder fossiele primaire kunststoffen toe te passen

Modiform, een wereldwijde leverancier van teelt-, transport- en verpakkingssystemen voor de tuinbouwketen, zet dankzij de nieuwe samenwerking met Solinatra een stap in haar ambities om zo min mogelijk fossiele primaire kunststoffen toe te passen. Met de overeenkomst willen de bedrijven laten zien dat ze een groene toekomst ambiƫren.

Modiform en Solinatra nemen gezamenlijk het voortouw in het ontwikkelen en op de markt brengen van biogebaseerde en biologisch afbreekbare kweekpotten. Deze volledig natuurlijke, plantaardige potten worden door Modiform gemaakt met Solinatra-materiaal en bieden telers een 100% natuurlijke, fossiel- en PFAS-vrije, koude grond composteerbare oplossing. Ze kunnen na de teeltduur direct met het gewas in de grond worden geplant, waarna de pot biologisch wordt afgebroken.

Natuurlijke potten
De natuurlijke potten van Modiform met Solinatra zijn succesvol getest in commerciƫle teeltbedrijven voor de productie van onder meer tuin- en kamerplanten en bladgroenten. Hierbij is ook aangetoond dat de potten geen negatieve invloed hebben op de groei van de planten. Of zoals een bij de proefprojecten betrokken teler opmerkte: "Planten gekweekt in de Solinatra-potten groeien helemaal zoals je gewend bent, het is fantastisch om een fossielvrije oplossing te hebben."

Modiform, als internationale opererende fabrikant van kweekpotten, trays voor jonge planten, packs en transporttrays, verwacht door de samenwerking met Solinatra jaarlijks meerdere nieuwe producten op de markt te kunnen brengen die bijdragen aan de doelen die het bedrijf zich heeft gesteld voor het verlagen van de footprint en het verantwoord omgaan met natuurlijke hulpbronnen.

Robert de Jong, CEO van Solinatra: "Solinatra en Modiform zijn een perfecte match: plantaardige potten voor duurzame planten. Het is een aarde-tot-aarde-oplossing voor een verantwoorde teelt. Bij Solinatra streven we middels innovatie naar een wereld zonder plastic afval. Deze samenwerking met Modiform betekent een enorme vermindering van CO2-emissie."

Gerecycled kunststof
Peter Linthorst, CEO van Modiform, voegt toe: "Onze kunststof kweekpotten, gemaakt van gerecycled kunststof, zijn zelf ook weer volledig recyclebaar. Helaas zien we dat in nog niet alle afzetgebieden afdoende gerecycled wordt. Dan kunnen biologisch afbreekbare potten een oplossing zijn. Daarnaast zijn er specifieke toepassingen voor deze 'koude grond composteerbare plantenpotten' en aanverwante producten. Onze afbreekbare potten zorgen voor gezonde planten en dragen bij aan de natuur zonder compromis op kwaliteit."

Biogebaseerde en biologisch afbreekbare kweekpotten zullen in de nabije toekomst een aanzienlijk aandeel hebben in de markt en zo bijdragen aan een wereld zonder afval. Modiform en Solinatra geloven dat transparantie en nauwkeurige inzichten in de voetafdruk het bedrijf, hun klanten en hun partners zal helpen betere beslissingen te nemen.

Voor meer informatie:
Modiform
[email protected]
www.modiform.nl

Solinatra
Tel: +31 70 205 92 55
[email protected]
www.solinatra.com

Publicatiedatum: