Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Westland schuift vaststellen (glastuinbouw)plannen voor zich uit

Tijdens de laatste gemeenteraadsvergadering is besloten enkele grote besluiten, waaronder aangaande de glastuinbouw, vooruit te schuiven. Het college kreeg niet de gehoopte 'bestuurlijke rugdekking'. Het draagvlak voor het vaststellen van de kadernota 2024 bleek onvoldoende, constateert het college van burgemeesters en wethouders. De gemeenteraad stemde in met gebruik van de kadernota 'als leidraad voor verdere uitwerking in de begroting 2025-2028'.

De positie van de glastuinbouw en Westland staat onder druk. Om dat tij te keren zijn er de afgelopen tijd plannen gemaakt. De gemeente is, zo bleek al uit de kadernota, van plan extra werk te maken van 'branding' en 'positionering' van het 'sterke merk Westland'. De komende vier jaar wil de gemeente er jaarlijks 180 duizend euro voor uittrekken.

Alle partijen stemden in met het voorstel om e.e.a. vooruit te schuiven. Tijdens de lange vergadering woensdag klonken kritische woorden, onder meer vanuit CDA Westland. Voorzitter Jenny Vermeer sprak het college toe: "De glastuinbouw wordt telkens aangetast, ik mag wel zeggen aangevallen. Voormalige tuinderswoningen worden omgezet naar plattelandswoningen, veelal een streep door de reconstructie. Kassen moeten wijken voor groen en woningen. College, we verwachten van u dat u pal staat voor onze groene sector, de zaadveredeling, de kassenbouw en de toeleveringsbedrijven. Zonder voldoende areaal is er geen toekomst voor onze toonaangevende tuinbouw. We zijn wel enigszins gerustgesteld door de toezegging van wethouder Van der Stee dat er geen LOS drie op komst is."

Dat laatste, dat is dan een nieuwtje. Onlangs is Legalisatie Oude Strijdigheden 2 wel vastgesteld.

Op woensdagavond is door de gemeenteraad van Westland ook ingestemd met de begroting over grondexploitatie van Flora Campus Westland. De ontwikkeling van het gebied kan hierdoor beginnen. Elders op dit kanaal meer hierover.