Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
goed voor 80 hectare

FlorAmor neemt kwekerijen over

FlorAmor neemt de handelsfondsen van ID'Flor, AZARO én Bracke over. De overnames zijn goed voor ruim 80 hectare. De overname is vanaf 1 juli 2024 in werking getreden. Het vormt voor de azaleaspecialist een stap in de strategie om capaciteit te optimaliseren, synergieën te benutten en de marktpositie te versterken.Optimalisatie en efficiëntie
"De overname van deze handelsfondsen stelt ons in staat om een volledig geïntegreerd productieproces te realiseren", zegt Alain De Mol, CEO van FlorAmor. "Door de productie en verkoop onder één dak te brengen, kunnen we sneller schakelen en efficiënter werken, wat zal resulteren in lagere productiekosten en een betere controle over kwaliteit en beschikbaarheid."

Voordelen voor de stakeholders
Voor de klanten van FlorAmor betekent deze integratie een betere afstemming van vraag en aanbod, een uitgebreider productgamma en verbeterde productkwaliteit, stelt de CEO. "Dit moet leiden tot hogere klanttevredenheid en langdurige samenwerkingen."

De overname biedt de medewerkers van FlorAmor nieuwe groeikansen en zekerheid. "Het ervaren personeel van alle bedrijven blijft aan boord, waardoor de unieke expertise behouden en verder ontwikkeld wordt. Dit is belangrijk in een sector waar het aantrekken van geschoolde arbeidskrachten een uitdaging is."

Overname details
ID'Flor, AZARO en Bracke zullen hun productiesites en activiteiten, samen goed voor een oppervlakte van ruim 80 hectare verspreid over Oost-Vlaanderen, integreren in de huidige operaties van FlorAmor. Hierdoor ontstaat een gecentraliseerde planning en productie, wat leidt tot een rendabelere teelt en een sterkere marktpositie.

Alain: "Met deze overnames zetten we een belangrijke stap in onze groeistrategie. We kijken ernaar uit om de voordelen van deze integraties te realiseren en onze klanten, medewerkers en aandeelhouders te laten profiteren van de verbeterde efficiëntie en kwaliteit die we kunnen bieden."

Voor meer informatie:
FlorAmor
Tel: +32 (0) 9 353 88 88
[email protected]
www.floramor.be

Publicatiedatum: