Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Terugblik Syngenta Technical Days

Vorige week heeft Syngenta relaties uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in de keuken tijdens de Syngenta Technical Days. Syngenta heeft deze twee dagen samen met hun relaties als positief ervaren.

Donderdag 27 juni zijn er diverse proeven getoond voor de glastuinbouw bij Vertify in het World Horti Center in Naaldwijk. Hier werden diverse uitdagingen, zoals echte meeldauw en Pythium uitgebreid onder de loep genomen en zijn mogelijke oplossingen getoond met bestaande producten maar ook met producten die in de nabije toekomst verwacht worden. Zo lagen er verschillende proeven in chrysanten en gerbera's, waaronder ook een echte meeldauwproef met het nieuwe bedekkingsfungicide Ravibis. Ravibis is een nieuw biologisch product op basis van natriumwaterstofcarbonaat dat vooral preventief, maar ook licht curatief werkt. Ravibis werkt als een bedekkingsfungicide en zorgt voor uitdroging van de echte meeldauwsporen die in het gewas aanwezig zijn. Dus hoe beter de bedekking, hoe beter het resultaat. De meerwaarde van de hulpstof Elasto G5 voor een betere gewasbedekking kwam volgens Syngenta nu ook weer duidelijk naar voren.

Op vrijdag heeft Syngenta hun relaties diverse proeven voor de boomkwekerij getoond bij het Delphy Improvement Center in Hazerswoude-Dorp. Ook hier werden diverse uitdagingen in de boomkwekerij belicht, denk daar bij aan de bestrijding van onkruiden, Phytophthora in pioenen, echte meeldauw in diverse gewassen en roest in o.a. stokrozen. Hier sprongen een aantal middelen er positief uit die over niet al te lange tijd op de markt verwacht worden.

Ook is tijdens beide dagen uitgebreid stilgestaan bij een aantal biostimulanten die Syngenta in ontwikkeling heeft voor zowel de binnen- als buitenteelten. Twee dagen vol interessante ontwikkelingen, kritische vragen en goede discussies.

Voor meer informatie:
Syngenta Crop Protection B.V.

Tel +31 (0) 164 225500
www.syngenta.nl

Publicatiedatum: