Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
9 juli event

Kassen in transitie

De tuinbouwsector is onderhevig aan veel veranderingen. Nieuwe innovaties zijn nodig om de tuinbouw toekomstbestendig vorm te geven. Technologische ontwikkeling moet daarbij hand in hand gaan met sectoroverstijgend trans-en interdisciplinair onderzoek binnen de water-energie-voedsel-nexus om tot grote innovaties te komen. De KIC-call Greenhouses in transition richt zich op het ontwikkelen van toekomstbestendige tuinbouwinnovaties, waarbij ook oog is voor de ecologische, sociale, maatschappelijke en economische impact.

Deze call heeft als doel om de transitie van Controlled Environment Agriculture (CEA) naar een circulaire en milieuvriendelijke sector te versnellen. Omdat CEA sterk verbonden is met de water-energie-voedsel-nexus, moet de beoogde transitie op technologisch en maatschappelijk niveau voorbij de sectorgrenzen. Een uitsluitend technologisch innovatie, is daarom voor deze call niet voldoende. Inter- en transdisciplinair onderzoek is nodig om tot sectoroverstijgende oplossingen te komen. Daarom is er naast een technisch perspectief ook een regionaal, sociaal en economisch perspectief vereist.

Het beschikbare budget voor deze call is zes miljoen euro, waarvan NWO en FFAR beiden drie miljoen euro financieren.

Op dinsdag 9 juli organiseert NWO een online informatie-event over de FFAR/NWO KIC-partnership call 'Kassen in Transitie: kansen in water, energie en agricultuur'. NWO en FFAR nodigen onderzoekers (geesteswetenschappen, exacte wetenschappen en sociale wetenschappen), maatschappelijke organisaties en commerciƫle partners van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. Aanmelden kan hier.

Meer informatie over de Call Greenhouses in transition is hier te vinden.

Bron: Topsector T&U

Publicatiedatum: