Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hobaho zelfstandig verder

Het management van Hobaho heeft met Dümmen Orange overeenstemming bereikt over de overname van Hobaho. Hobaho is sinds 2016 onderdeel van Dümmen Orange, maar gaat nu zelfstandig verder als specialist in bemiddeling, veiling en veredeling van bolgewassen. Dümmen Orange legt de focus op veredeling en vermeerdering van snijbloemen en pot- en perkplanten. De verzelfstandiging is mede mogelijk gemaakt door MGF, een investeringsfonds dat gespecialiseerd is in Management Buy-Out.


v.l.n.r. Hans Molenaar, Theo Aanhane, Arno Verkley

Per 1 juli 2024 komen de aandelen van Hobaho Horti Groep B.V. (waaronder Hobaho B.V., Testcentrum voor Siergewassen B.V. en Boeket Handelmaatschappij B.V) in handen van het huidige management, bestaande uit Theo Aanhane (algemeen directeur), Hans Molenaar (manager financiën) en Arno Verkley (manager ketendiensten). De Ondernemingsraad van Hobaho heeft positief gereageerd op deze overname. Het bedrijf heeft momenteel 58 medewerkers in vaste dienst. Voor hen heeft de overname geen gevolgen. MGF is als minderheidsaandeelhouder en adviseur op de achtergrond betrokken.

De afgelopen jaren heeft Dümmen Orange samen met Hobaho geïnvesteerd in de veredeling van bolgewassen en ondersteunende technieken, zoals biotoetsen en vermeerdering. Hobaho's Testcentrum voor Siergewassen zal deze ontwikkeling in de nieuwe situatie voortzetten. De focus ligt hierbij op de gewassen tulp, lelie, hyacint en gladiool. Met Dümmen Orange zijn afspraken gemaakt over toegang tot de beschikbare kennis en capaciteiten.

Theo: "De keuze van Dümmen Orange om zich te richten op de verdeling en vermeerdering van snijbloemen en pot- en perkplanten sluit niet aan bij onze ambitie om de positie van Hobaho in bemiddeling én veredeling juist verder te versterken. Continuïteit en betrouwbaarheid zijn daarvoor van essentieel belang. Nu het harde werken en de investeringen in onze veredeling zijn vruchten af beginnen te werpen, zou het natuurlijk doodzonde zijn om niet op dezelfde voet verder te gaan. Ik ben dan ook zeer enthousiast over de overname en samen met Hans, Arno, onze collega's en MGF, heb ik alle vertrouwen in de toekomst van Hobaho."

Anthony Christiaanse, CEO van Dümmen Orange: "De verkoop van Hobaho markeert opnieuw een stap in de verdere aanscherping van onze bedrijfsstrategie. Onze focus ligt op de veredeling en vermeerdering van snijbloemen en pot- en perkplanten. Dáár willen we de investeringen doen die nodig zijn om onze posities in die segmenten te versterken en uit te bouwen. Het segment waarop Hobaho zich richt, en de producten en diensten die het bedrijf levert, staan wat verder weg van onze corebusiness. We zijn ervan overtuigd dat Hobaho in goede handen is bij het huidige managementteam en wensen hen heel veel succes bij het voortzetten van deze succesvolle onderneming."

Voor meer informatie:
Hobaho
0252 434777
[email protected]
www.hobaho.nl

Publicatiedatum: