Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoe kom je als internationale medewerker aan alle informatie?

De stap om in een ander land te gaan wonen en werken is een grote stap. Hoe vind je in een andere taal met andere regels en gewoonten je weg? De overheid timmert aan de weg om internationale medewerkers te informeren. Werkgevers kunnen medewerkers naar de juiste informatiepunten verwijzen. Glastuinbouw Nederland geeft uitleg.

Website Work in NL
Op de website workinnl.nl verzamelt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid informatie over werken en wonen in Nederland. De informatie is in het Nederlands, Engels, Pools, Roemeens, Spaans, Bulgaars en Oekraïens beschikbaar. Komen er bij jou in het bedrijf veel internationale medewerkers dan kan het handig zijn om in meerdere talen naar workinnl.nl te verwijzen. Als hulpmiddel heeft Glastuinbouw Nederland een prikbord mededeling gemaakt om te verwijzen naar de website. Eerst in het Nederlands en daarna in zes andere voor internationale medewerkers belangrijke talen. Een goede kans dat je in voor je medewerkers zo belangrijke eigen taal kunt verwijzen naar workinnl.nl.

Informatiepunten Work in NL in Noord-Brabant
Medewerkers kunnen ook zelf een informatiepunt bezoeken. In Brabant zijn er begin dit jaar vijf informatiepunten geopend. Hier kunnen internationale medewerkers en hun werkgevers betrouwbare, meertalige informatie en dienstverlening vinden. In het volgende artikel lees je hier meer over het Brabants Migratie Informatie Punt.

De prikbordmededeling in zeven talen
Hieronder vind je tekst die je kunt gebruiken als prikbordmededeling binnen je organisatie. Bij Glastuinbouw Nederland staat de tekst ook in andere talen. Deel deze informatie binnen je organisatie zodat internationale collega's makkelijk de weg naar Work in NL kunnen vinden.

1. Nederlands

Werken en wonen in Nederland
Als je komt werken en wonen in Nederland komt er veel op je af. Op de website workinnl.nl vind je uitleg over je rechten en plichten, wat je moet regelen en welke afspraken je moet maken. Zo word je geholpen om hier veilig, gezond en eerlijk te kunnen wonen en werken. Ook biedt deze website een verzameling van de juiste instanties die jou verder kunnen helpen met jouw vragen.

Thema's

 • Contract en loon
 • Inschrijven in Nederland
 • Ziekte en zorg
 • Wonen in Nederland
 • Vervoer
 • Werken als zelfstandige
 • Gezond en veilig werken
 • Ontslag
 • Vrije dagen en verlof
 • Hulp en Ondersteuning
 • Opleiding en integratie

Bron: Glastuinbouw Nederland

Publicatiedatum: