Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Voorlopige voorspelling curator

Geen uitkering groot deel crediteuren Codema

Bij de huidige stand van zaken is de verwachting van de curator in het faillissement van Codema dat slechts op hoog preferente boedelvorderingen een gedeeltelijke uitkering zal kunnen worden gedaan. Er kan bij de huidige stand van zaken geen betaling worden
gedaan aan lager gerangschikte boedelcrediteuren en aan preferente- en concurrente crediteuren, schrijft hij in een nieuw recent verschenen faillissementsverslag.

Alle faillissementen van de Codema-groep worden door de curator als één geheel afgewikkeld. In totaal 375 concurrente crediteuren (1 meer dan in het laatste verslag) dienden samen voor ruim 24 miljoen euro aan vorderingen in (ruim 1,2 miljoen euro meer dan in het laatste verslag).

Eind september wordt een nieuw verslag verwacht.

Als curator is mr C.F.W.A. Hamm van Borsboom & Hamm Advocaten uit Rotterdam aangesteld. Het faillissement van Codema Systems Group B.V. is geregistreerd onder kenmerk: 10.rot.22.91.F.1300.1.22. Ook over Codema EMEA B.V. en Codema Nederland B.V. is faillissement uitgesproken op 3 mei 2022. Over de oorzaken van het faillissement trok de curator vorig jaar zomer al conclusies.