Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Energie-update: Gasprijs beweegt zijwaarts, elektriciteitsprijs wil wel dalen

Er is blijkbaar geen weekend meer nodig voor negatieve uurprijzen voor elektriciteit. Vrijdag is het opnieuw raak. Net als dinsdag en woensdag zakt de prijs rond het middaguur tot onder nul. De laagste prijzen? Tussen 13-15 uur -30 euro per megawatttuur. De EPEX-dagprijs komt op ruim 54 euro per megawattuur uit.

Waar de elektriciteitsprijzen, of preciezer de uurprijzen, de weg om laag weten te vinden, zoekt de gasmarkt volgens energiespecialisten van AgroEnergy nog altijd richting. Voor het TTF-contract kwartaal 1 winter 2025 betekent dat een prijs die rond de 40 euro per megawattuur blijft schommelen. De ene dag erboven, dan weer er net onder. Mogelijk dat de markt de start volgende week, na de start van het derde kwartaal, een richting kiest, voorspelt AgroEnergy. Tot nu toe is de prijsbeweging zijwaarts. In tegenstelling tot bij gas zijn voor elektriciteit de termijnprijzen opvallend genoeg wel gedaald, stipt men verder in hun update aan.


TTF-gasprijs kwartaal 1 2025 t/m 27 juni 2024. Klik hier voor de actuele prijzen op de Title Transfer Facility.