Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groeiende interesse in bruidsboeket van droogbloemen

Ondanks een terugloop in belangstelling van de consument voor droogbloemen zijn er toch groeimarkten te bespeuren in de markt voor droogbloemen. Een daarvan is het bruidsboeket. Dit blijkt uit de Droogbloemen Marktmonitor 2024.

Droogbloemen versus kunstbloemen
Als we de algemene marktontwikkeling van droogbloemen vergelijken met die van kunstbloemen, dan zien we een groot contrast in de ontwikkeling van de populariteit van beide soorten bloemen. Terwijl de interesse van de consument (en dus de markt) voor kunstbloemen de afgelopen paar jaar sterk is gegroeid, laat de markt voor droogbloemen juist een daling zien.

Je zou verwachten dat de interesse in droogbloemen vrij solide en stabiel zou zijn, omdat droogbloemen een grote variatie aan toepassingen kennen. Zo gebruikt de consument droogbloemen voor boeketten, maar ook voor in kransen, in glaswerk, in flessen, stolpen, potten, buisjes, ingelijst, op muurcirkels, op doek of in kaarsen, als wanddecoratie of in steekschuim of als knutselmateriaal om kaarten en degelijke te maken.

Maar vrijwel alle vormen van verwerking van droogbloemen laten in het jaar 2023 een krimp zien ten opzichte van twee jaar eerder. Zo noteert het boeket een daling van 52%. E droogbloemen in een fles, pot, glas of stolp laten een nog sterkere afname zien.

Een uitzondering is het bruidsboeket. Het bruidsboeket staat juist weer in toenemende mate in de belangstelling. Het online zoekvolume van bruidsboeketten van droogbloemen is in twee jaar tijd met 39% toegenomen.

Gipskruid
Ook als we kijken naar welke soorten droogbloemen en droogplanten men zoekt zien we positieve marktkansen. Zo nam de belangstelling voor gipskruid de afgelopen paar jaar sterk toe. De pampus is nog altijd wel de meest populaire droogbloem.

Meer informatie:
Van Es Marketing Services – marktdata.nl
Willem de Clercqstraat 53
7604 AR Almelo
0546 45 66 62
[email protected]
www.marktdata.nl

Publicatiedatum: