Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BioFirst benoemt Bart Sosef tot President Plant Products

BioFirst Group heeft Bart Sosef benoemd tot President van de divisie Plant Products. Bart is momenteel werkzaam als General Manager voor Biobest Nederland en Sales Director voor de Benelux. Hij gaat tevens onderdeel uitmaken van het Executive Committee en rechtstreeks rapporteren aan CEO Jean-Marc Vandoorne. BioFirst is een bedrijvengroep op het gebied van gewasbeschermings- en gewasgezondheidsproducten.

Bart Sosef is afkomstig uit het Westland, het hart van de Nederlandse tuinbouwsector, en is al sinds jonge leeftijd actief in de sector. Met een achtergrond als ondernemer in een familiebedrijf in de retailsector en een MBA in Food & Finance, beschikt Sosef inmiddels over zo'n dertig jaar ervaring in de sector. In de afgelopen tien jaar bij Biobest lag zijn focus op het verbeteren van de klantervaring door e-commerce- en IT-projecten, zoals de webshop en CRM.


Bart Sosef

Plant Products bedient de tuinbouwsector in Noord-Amerika en Centraal-Europa met een uitgebreid portfolio dat helemaal is afgestemd op de belangrijkste soorten kasgroenten, kasfruit (inclusief bessen), sierplanten en turf. In zijn functie als President van de divisie zal Sosef zich gaan richten op strategische groei, uitbreiding van het verkoopteam in Canada en de VS, en de geleidelijke transitie in de markt van synthetische gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen naar milieuvriendelijke alternatieven.

Eén van zijn strategische doelen omvat het bevorderen van de financiële positie, door de EBITDA te verbeteren, het werkkapitaal te beheren en de kasstromen te optimaliseren. Sosef wordt ook verantwoordelijk voor de naadloze integratie van de entiteiten binnen de divisie in Mexico, Polen en Oostenrijk, zodat alle doelen, zowel op divisieniveau als overkoepelend, op één lijn komen te liggen.

Daarnaast gaat Sosef werken aan het creëren van synergieën binnen de divisie, door kansen te identificeren op het gebied van cross-selling van producten, zoals gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen en zaden. Hij gaat samenwerken met de managementteams van de entiteiten binnen Plant Products in Canada en de VS om te waarborgen dat alle strategieën op elkaar zijn afgestemd en alle neuzen dezelfde kant op staan.

In de komende weken implementeert BioFirst een duidelijk en gestructureerd overgangsproces. BioFirst feliciteert Bart met zijn nieuwe functie en biedt hem alle ondersteuning die hij kan gebruiken bij deze verantwoordelijkheden.

Voor meer informatie:
BioFirst
Tel: +32 14 257980
[email protected]
https://biofirstgroup.com

Publicatiedatum: